Comisia Iordache a modificat si definitia grupului infractional organizat

Luni, 02 Iulie 2018, ora 16:45
1242 citiri
Comisia Iordache a modificat si definitia grupului infractional organizat

Comisia speciala pentru modificarea legilor justitiei a decis, luni, modificarea definitiei din Codul penal a grupului infractional organizat, in sensul ca nu constituie grup infractional organizat grupul format ocazional in scopul comiterii imediate a uneia sau mai multor infractiuni si fara a avea o continuitate.

"Prin grup infractional organizat se intelege grupul structurat, format din 3 sau mai multe persoane, care exista pentru o perioada si actioneaza in mod coordonat in scopul comiterii uneia sau mai multor infractiuni grave, pentru a obtine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material.

Nu constituie grup infractional organizat grupul format ocazional in scopul comiterii imediate a uneia sau mai multor infractiuni si care nu are continuitate sau o structura determinata ori roluri prestabilite pentru membrii sai in cadrul grupului. Prin infractiune grava se intelege oricare dintre infractiunile prevazute de art. 223 alin. (2) din Codul de Procedura Penala, inclusiv acelea pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii de 5 ani sau mai mare", potrivit amendamentului propus de CSM si preluat de PSD.

In forma actuala a articolului 367 din Codul penal, prin grup infractional organizat se intelege grupul structurat, format din trei sau mai multe persoane, constituit pentru o anumita perioada de timp si pentru a actiona in mod coordonat in scopul comiterii uneia sau mai multor infractiuni.

Urmareste LIVE cum se desfasoara sedinta Comisiei Iordache. ...citeste mai departe despre "Comisia Iordache a modificat si definitia grupului infractional organizat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Comisie Iordache grup infractional , #Stiri Administratie