Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Legile circulației, modificate în UE: Adolescenții ar urma să primească permisul de conducere la 17 ani

Legile circulației, modificate în UE: Adolescenții ar urma să primească permisul de conducere la 17 ani

Potrivit noului pachet de propuneri ale Comisiei Europene pentru legile circulației, școala de șoferi ar putea fi începută după 16 ani, iar permisul ar putea fi luat la împlinirea a 17 ani.

Totuși, tinerii șoferi vor putea conduce doar însoțiți până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Aceștia vor trece printr-o perioadă de probă de doi ani, interval în care orice abatere de la lege va fi sancționată drastic.

"Vor putea dobândi experiență cu ajutorul unui sistem de conducere acompaniată începând cu vârsta de 17 ani și vor putea să obțină un permis de conducere. Dar până la 18 vor conduce doar însoțiți. Aici vorbim de o perioadă de probă", a explicat Anca Păduraru, purtătoarea de cuvânt a reprezentanței Comisiei Europene în România, potrivit știrileprotv.ro.

"Propunem să se permită aplicarea anumitor sancțiuni de privare a dreptului de a șofa în întreaga Uniune Europeană.

În cazurile în care un stat membru decide să priveze de dreptul de a șofa un conducător auto din cauza unei infracțiuni săvârșite pe teritoriul său, această decizie să aibă efect în întreaga Uniune Europeană.

Noua directivă va introduce și o perioadă de probă de cel puțin 2 ani de la promovarea examenului și, în același timp, o regulă pentru toleranță zero pentru conducerea în stare de ebrietate.

De asemenea, vom adapta formarea și examenele pentru a pregăti mai bine șoferii pentru proporția tot mai mare de utilizatori vulnerabili ai drumurilor", a explicat și Adina Vălean, comisarul european pentru Transport.

Noul pachet propune și extinderea infracțiunilor rutiere. Pe viitor, ar putea fi considerate infracțiuni nemenținerea unei distanțe suficiente în raport cu vehiculul din față, depășirea periculoasă, parcarea periculoasă, traversarea uneia sau mai multor linii albe continue și conducerea pe sens interzis sau utilizarea unui vehicul supraîncărcat. ...citeste mai departe despre "Legile circulației, modificate în UE: Adolescenții ar urma să primească permisul de conducere la 17 ani" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 653 ori