Comisia Europeana e ingrijorata de propunerile lui Toader si cere explicatii Guvernului

Joi, 24 August 2017, ora 21:08
920 citiri
Comisia Europeana e ingrijorata de propunerile lui Toader si cere explicatii Guvernului
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia Europeana a cerut Guvernului Romaniei sa detalieze propunerile de reforma a sistemului de justitie si si-a exprimat ingrijorarea ca acestea ar putea fi un pas inapoi in lupta impotriva coruptiei.

Intr-o declaratie emisa joi si citata de Reuters, Comisia transmite: "Solicitam autoritatilor romane proiectul de legi si explicatii suplimentare".

"Ireversibilitatea progreselor inregistrate de Romania in lupta impotriva coruptiei in ultimii zece ani este esentiala pentru Comisie", arata comunicatul citat.

Citeste si Tudose sustine ca proiectul de modificare a Legilor Justitiei are OK-ul de la Bruxelles, dar CE il contrazice

Reuters noteaza ca Romania este considerata una dintre cele mai corupte tari din Uniunea Europeana si Bruxelles-ul tine sistemul de justitie din tara noastra sub o monitorizare speciala.

Sursa citata detaliaza modificarile prezentate de ministrul Tudorel Toader si aminteste si reactia dura a presedintelui Klaus Iohannis.

De asemenea, modificarile anuntate au generat si noi proteste antiguvernamentale in Piata Victorei, iar presedintele francez Emmanuel Macron, aflat in vizita oficiala in tara noastra, a spus despre proiectul reformei din Justitie ca "nu e compatibil cu lupta anticoruptie", in timp ce presedintele PSD, Liviu Dragnea, sustine ca nu e de acord cu propunerea ca presedintele sa fie exclus din numirea procurorilor sefi.

Premierul Mihai Tudose a dat asigurari, duminica seara, ca reprezentantii Comisiei Europene sunt la curent si de acord cu modificarile pe care ministrul Tudorel Toader vrea sa le faca la Legile Justitiei, insa azi s-a dovedit ca nu e deloc asa.

"A fost acea consultare publica extinsa, a fost discutia pe care a avut-o domnia sa cu Bruxelles-ul. A fost la Bruxelles (Toader - n.red.), le-a prezentat ce si cum, a venit cu ok-ul de acolo (...) Intr-un domeniu atat de sensibil ca Justitia, nu vi se pare normal ca inainte sa apara in spatiul public din Romania, mai ales pe surse, trunchiat, ca oamenii sa stie exact despre ce este vorba, sa le explicam?", a sustinut Mihai Tudose, citat de Agerpres. ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana e ingrijorata de propunerile lui Toader si cere explicatii Guvernului" pe Ziare.com

#Comisia Europeana explicatii reforma Justitie Toader, #Comisia Europeana reactie Toader justitie, #Comisia Europeana ingrijorata justitie, #Tudorel Toader modificari legi Justitie , #Stiri Administratie