Comisia Europeana da 265 de milioane de euro pentru autostrada care va lega Budapesta de granita cu Romania

Joi, 31 Mai 2018, ora 16:15
1359 citiri
Comisia Europeana da 265 de milioane de euro pentru autostrada care va lega Budapesta de granita cu Romania
Foto: Arhiva Pixabay

Comisia Europeana (CE) a anuntat, joi, ca 265 de milioane de euro din Fondul de coeziune sunt investiti in construirea unei noi sectiuni a autostrazii M4, care va permite efectuarea calatoriei de la Budapesta la granita Romaniei in mai putin de doua ore si 40 de minute.

Prin legarea celor doua state membre, acest nou proiect al politicii de coeziune va sprijini economiile locale si regionale si va promova turismul, se arata intr-un comunicat al forului comunitar.

"Ungurii si romanii vor fi primii beneficiari ai proiectului, avand o legatura mai rapida si mai sigura de la Budapesta la Bucuresti.

Dar in ultima instanta toti europenii si economia europeana ca intreg vor beneficia de pe urma unei conectivitati mai bune in regiune si de efectele ei pozitive asupra comertului, turismului si cresterii economice", a declarat comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu.

Proiectul vizeaza construirea unei autostrazi intre orasele Berettyoujfalu si Nagykereki, ultima sectiune care lipseste pentru o conectare unitara la granita Romaniei.

Punctul sau de pornire este la jonctiunea cu autostrada M35 Debrecen-Berettyoujfalu, aflata in prezent in constructie.

Bulgaria si Ucraina au cazut de acord sa construiasca o autostrada care trece prin RomaniaMinistrul Transporturilor rateaza, din nou, obiectivul asumat public: Loturile 3 si 4 ale Autostrazii Sebes-Turda nu vor fi inaugurate in luna maiMega-protest motorizat in Bucuresti. Sute de oameni au venit din Moldova pentru a cere autostrazi (Galerie foto) ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana da 265 de milioane de euro pentru autostrada care va lega Budapesta de granita cu Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autostrada Ungaria Romania , #Stiri Administratie