Comandantul trupelor americane din Europa: Am demonstrat in Romania ca suntem impreuna si pregatiti. "Rusii respecta intotdeauna puterea"

Sambata, 15 Iulie 2017, ora 19:13
1361 citiri
Comandantul trupelor americane din Europa: Am demonstrat in Romania ca suntem impreuna si pregatiti. "Rusii respecta intotdeauna puterea"
Foto: eur.army.mil

Ben Hodges, comandantul Fortelor Terestre Americane din Europa, prezent sambata la exercitiul Saber Guadian 17, a declarat ca NATO lasa usa deschisa pentru Rusia, dar trebuie sa arate ca Alianta este puternica si pregatita pentru orice.

Soldati din 22 de tari aliate NATO participa in Romania la Saber Guardian 17, care se desfasoara in mai multe baze militare din tara, un exercitiu spectaculos, la care participa 5.000 de soldati romani si americani desfasurandu-se, sambata, la Cincu, in judetul Brasov, transmite corespondentul Mediafax.

"Exercitiile militare sunt despre capabilitati si despre a fi siguri ca orice inamic potential stie ca suntem pregatiti, dar este si despre a lasa usa deschisa. Vrem ca Rusia sa fie un membru responsabil al Comunitatii Globale, vrem ca Rusia sa revina in Comunitatea Globala. Asa ca lasam mereu usa deschisa, dar cred ca cea mai buna sansa a Rusiei de a se reintoarce pe aceasta usa este misiunea Aliantei a se intari. Rusii respecta intotdeauna puterea, deci am demonstrat coeziune, am demonstrat ca suntem impreuna si ca suntem pregatiti", a declarat Ben Hodges, comandantul Fortelor Terestre Americane din Europa.

Intrebat daca este de parere ca un exercitiu de o asemenea amploare poate sa duca la escaladarea conflictului cu Rusia, Ben Hodges a declarat ca "din contra, slabiciunea poate sa fie un semnal de ingrijorare".

"Ceea ce escaladeaza tensiunea este sa parem slabi, neconectati, nepregatiti, acestea sunt elementele care invita la agresiuni. Daca ramanem puternici, soldati americani, romani, britanici, italieni, cred ca posibilitatea oricariei greseli este mult mai scazuta", a declarat Ben Hodges.

La randul sau, seful Statului Major General al Romaniei, Nicolae Ciuca, si-a exprimat multumirea pentru felul in care s-a desfasurat exercitiul, la care soldatii au folosit munitie adevarata de razboi, blindate, avioane si elicoptere de lupta, exact ca intr-un teatru de operatiuni.

"Nu a fost numai un exercitiu prin care am dorit sa demonstram capabilitatile militare de care dispun armatele tarilor participante, ci a fost un exercitiu in care s-a dorit obtinerea unui efect maxim pe linia interopreabilitatii, pe linia planificarii, coordonarii si conducerii intergrate a actiunilor in teren", a declarat presei Nicolae Ciuca, seful Statului Major General.

Potrivit lui Ciuca, sincronizarea intre fortele terestre si fortele aeriene, intre focul infanteriei, al artileriei, al elicopterelor si al avioanelor a fost " pe ...citeste mai departe despre "Comandantul trupelor americane din Europa: Am demonstrat in Romania ca suntem impreuna si pregatiti. "Rusii respecta intotdeauna puterea"" pe Ziare.com

#Saber Guardian 17 Cincu, #exercitii militare Romania , #Stiri Administratie