Vine un ciclon peste Romania cu coduri galbene si portocalii de frig si ninsoare pana vineri (Vezi hartile)

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 13:22
895 citiri
Vine un ciclon peste Romania cu coduri galbene si portocalii de frig si ninsoare pana vineri (Vezi hartile)
Foto: Arhiva Ziare.com

Meteorologii au emis, marti, doua avertizari de tip cod galben si doua de tip cod portocaliu de precipitatii abundente, ninsori si vant. In aceste zile va fi foarte frig pentru luna aprilie, pentru ca Romania va fi traversata de un ciclon.

Primul cod galben este valabil de marti noapte, de la ora 4, pana miercuri la ora 18:00. In intervalul mentionat, precipitatiile vor cuprinde jumatatea de sud-vest a teritoriului si cea mai mare parte a zonei de munte, precizeaza ANM.

In Banat, Oltenia, vestul si nord-vestul Munteniei va ploua, iar in zona montana vor fi mai ales ninsori. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat 40 l/mp.

Vantul se va intensifica in cea mai mare parte a tarii si local, indeosebi in regiunile sudice si centrale, viteza la rafala va depasi 50...55 km/h.

La munte, cu precadere la altitudini de peste 1400 metri, se va depune strat nou de zapada, iar vantul va avea intensificari cu rafale de peste 60...70 km/h, viscolind ninsoarea.

Primul cod portocaliu este valabil miercuri, de la ora 9:00 la 18:00 si vizeaza ninsori abundente, viscol in zona inalta a Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului.

Aici vantul va sufla tare, cu peste 80...100 km/h, viscolind puternic zapada si reducand vizibilitatea sub 50 de metri, potrivit ANM.

Cand expira aceste doua avertizari, intra in vigoare al doilea cod galben, valabil de miercuri de la ora 18:00 pana vineri dimineata la ora 10:00.

In intervalul mentionat, temporar vor fi precipitatii mai ales in sudul, centrul si estul teritoriului, iar in dupa-amiaza zilei de joi (20 aprilie) si in noaptea de joi spre vineri (20/21 aprilie), aria acestora se va restrange catre est.

In aceste zone, cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse, indeosebi in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, 50...60 l/mp, informeaza ANM.

La munte va continua sa ninga si se va depune strat de zapada. In restul tarii va ploua, iar incepand din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), in Moldova si pe arii mai restranse in Maramures, Transilvania si trecator in zona deluroasa din sud se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Vantul va avea intensificari temporare indeosebi in regiunile estice si sud-estice, unde vitezele la rafala vor atinge 50...60 km/h.

Meteorologii atrag atentia intr-o nota speciala ca vremea va deveni deosebit de rece pentru aceasta perioada in toate regiunile.

Al doilea cod portocaliu este valabil de miercuri de la ...citeste mai departe despre "Vine un ciclon peste Romania cu coduri galbene si portocalii de frig si ninsoare pana vineri (Vezi hartile)" pe Ziare.com

#cod galben portocaliu ninsoare aprilie , #Stiri Administratie