Cod rosu de manipulare

Marti, 14 Februarie 2017, ora 08:53
1073 citiri
Cod rosu de manipulare

Traim nu numai un razboi pe viata si pe moarte intre Romania care vrea lege si dreptate si cei care vor sa o prabuseasca in timp, ci si vremea unor manipulari de proportii probabil fara precedent.

Daca ar fi sa fac un top, probabil cea mai toxica este cea referitoare la faptul ca abuzul in serviciu ar fi fost dezincriminat inca de anul trecut si acest Guvern nu ar fi facut decat sa incerce sa-l reincrimineze prin OUG 13. Iar argumentul este o hotarare pronuntata in 9 februarie de Curtea de Apel Alba la o contestatie la executare formulata de un condamnat pentru abuz in serviciu.

O intreaga masinarie de propaganda s-a pus in miscare pentru a transforma aceasta hotarare intr-un argument in favoarea dabolicei OUG 13. Nimic mai fals! Omul fusese condamnat pentru incalcarea unei hotarari de guvern, mai precis a art. 52 alin. 4 din H.G. 611/2008, inainte ca CCR sa restranga incidenta infractiunii de abuz in serviciu strict la incalcarea legii si a ordonatelor de urgenta.

Din momentul acelei decizii a CCR, nr.405/2016, abuzul in serviciu nu mai poate fi comis decat prin incalcarea legii si a OUG.

Cum omul fusese condamnat pentru incalcarea de HG, instanta Curtii de Apel a constatat ca abuzul in serviciu nu i se mai aplica, deci nu mai trebuie sa stea in puscarie. Asta s-ar fi intamplat indiferent ce modificari ar fi fost aduse Codului Penal pentru ca reprezinta o consecinta directa a deciziei CCR.

Marea manipulare a dezincriminarii abuzului in serviciu - ce a decis Curtea de Apel Alba si de ce

In rest, abuzul in serviciu prin legi si OUG este la fel de valabil si astazi, cu atat mai mult cu cat decizia 405 a CCR a fost una de interpretare care nici macar nu impune modificari de legislatie in 45 de zile, ci se aplica direct de catre instante. Si au existat condamnari.

Eu pot intelege ca la prima vedere unii nu au inteles, dar la Antena 3 a intrat in direct prin telefon insusi beneficiarul deciziei Curtii de Apel Alba, care a explicat ce a cerut si ce a invocat, adica exact ce spuneam mai sus, faptul ca nu a incalcat lege sau OUG, ci HG care nu mai intra sub incidenta abuzului in serviciu.

Nu numai ca a fost expediat rapid din emisie, dar Antena 3 a ignorat cu totul explicatiile lui si-a continuat discursul pe aceeasi linie - abuzul e dezincriminat, Guvernul a incercat sa-l reincrimineze si piata l-a impiedicat - de parca omul acela nu ar fi vorbit. Evident ca nu a mai fost sunat in nicio emisiune a postului. Victima nu le-a fost de folos, d ...citeste mai departe despre "Cod rosu de manipulare" pe Ziare.com

#Decizie Alba abuz, #ordonanta 13 abuz serviciu , #Stiri Administratie