Cocos, Pinalti si Gabriel Sandu, inchisoare cu executare in dosarul Microsoft

Joi, 24 Martie 2016, ora 14:41
1179 citiri
Cocos, Pinalti si Gabriel Sandu, inchisoare cu executare in dosarul Microsoft
Foto: Arhiva Ziare.com

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au dat, joi, primele sentinte in dosarul Microsoft.

Astfel, judecatorii ICCJ l-au condamnat pe fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan - zis Pinalti - la trei ani de inchisoare cu executare. Este cea mai mare pedeaspa din dosar, avand in vedere si ca fostul edil a fost singurul care nu si-a recunoscut faptele in totalitate.

De asemenea, Dorin Cocos si fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu au fost condamnati la cate doi ani de inchisoare cu executare.

In schimb, omul de afaceri Dumitru Nicoale a primit o pedeapsa de un an si jumatate de inchisoare cu suspendare si noua luni de munca in folosul comunitatii.

Decizia nu este definitiva.

Totodata, instanta a dispus confiscarea a aproape zece milioane de euro in dosarul de trafic de influenta si spalare de bani, dupa cum urmeaza: trei milioane de euro de la Dorin Cocos, trei milioane de euro de la Gheorghe Stefan, 2,9 milioane de euro de la Gabriel Sandu ...citeste mai departe despre "Cocos, Pinalti si Gabriel Sandu, inchisoare cu executare in dosarul Microsoft" pe Ziare.com

#inchisoare Microsoft, #Dorin Cocos inchisoare, #Gabriel Sandu inchisoare, #Gheorge Stefan inchisoare , #Stiri Administratie