Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Camera Deputatilor a adoptat, decizional, un proiect prin care CNSU va fi condus de premier

Camera Deputatilor a adoptat, decizional, un proiect prin care CNSU va fi condus de premier

Camera Deputatilor a adoptat decizional un proiect de lege care modifica ordonanta de urgenta a Guvernului 68/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative cu incidenta in domeniul managementului situatiilor de urgenta si al protectiei civile. Astfel, premierul este presedintele Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) si vicepresedinti sunt ministrul de Interne, ministrul Administratiei Publice si seful DSU.

Initiativa legislativa elimina coordonarea duala a Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne, al introducerii unor norme referitoare la atributiile generale ale structurilor functionale si organizationale din compunerea DSU.

Departamentul coordoneaza operational activitatea de salvare in mediul speleal (pesteri) si activitatile de cautare-salvare canina in domeniul situatiilor de urgenta, reglementarea coordonarii metodologice si evaluarii activitatii de formare profesionala si de educatie continua in domeniul asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat, in colaborare cu structurile specializate ale Ministerului Sanatatii si a celorlalte institutii sau structuri cu atributii in domeniu, conform sursei citate.

Totodata, organizarea si functionarea structurilor Departamentului pentru Situatii de Urgenta se stabilesc in termen de 30 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, prin ordin al ministrului afacerilor interne, la propunerea sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

"(1) In vederea adoptarii deciziilor strategice necesare pentru gestionarea situatiilor de urgenta determinate de tipurile de risc stabilite prin hotarare a Guvernului, se constituie si functioneaza Comitetul national pentru situatii de urgenta, denumit in continuare Comitetul national, sub conducerea nemijlocita a primministrului, in calitate de presedinte.

(2) Comitetul national are trei vicepresedinti, dupa cum urmeaza:

a) ministrul cu atributii in domeniul afacerilor interne;

b) ministrul cu atributii in domeniul administratiei publice;

c) seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

(3) Comitetul national este un organism interinstitutional format din ministri sau secretari de stat desemnati de acestia si conducatori ai institutiilor publice centrale sau persoane cu drept de decizie desemnate de acestia, in functie de tipurile de risc gestionate sau functiile de sprijin repartizate in competenta in cadrul Sistemu ...citeste mai departe despre "Camera Deputatilor a adoptat, decizional, un proiect prin care CNSU va fi condus de premier" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 442 ori
Citeste mai multe despreCamera Deputatilor cnsu premier