CNSAS vrea sa preia din arhivele SIPA si SRI documente referitoare la relatia dintre magistrati si Securitate

Marti, 09 Aprilie 2019, ora 20:08
856 citiri
CNSAS vrea sa preia din arhivele SIPA si SRI documente referitoare la relatia dintre magistrati si Securitate
Foto: Arhiva Pixabay

CNSAS vrea sa preia din fondul SIPA si din arhiva SRI documente referitoare la relatia dintre procurori, judecatori si fosta Securitate, membri ai Colegiului solicitand intalniri pe aceste teme cu conducerile Ministerului Justitiei si SRI.

"Colegiul va solicita: - o intalnire intre conducerea C.N.S.A.S. si reprezentantii Ministerului Justitiei in scopul preluarii dosarelor/documentelor din fondul SIPA referitoare la relatia dintre judecatori, procurori si fosta Securitate. - O intalnire la nivel inalt intre C.N.S.A.S. si SRI in vederea predarii integrale a fondurilor de arhiva si realizarii unei situatii cu judecatorii si procurorii din evidentele create de fosta Securitate", a anuntat CNSAS dupa sedinta de marti a conducerii.

De asemenea, CNSAS va realiza un studiu referitor la relatia judecatori - procurori - organele fostei Securitati pana in 1989, in completarea volumului cercetatorului C.N.S.A.S. Iuliu Cracana, "Dreptul in slujba puterii. Justitia in regimul comunist din Romania (1944-1958) ". In cadrul studiului va fi evidentiata o tema dedicata cazurilor de ofiteri ai fostei Securitati pentru care era asigurata intrarea la Facultatea de Drept pe locuri rezervate, fara admitere.

"Directia Cercetare, Expozitii, Publicatii a C.N.S.A.S., in colaborare cu Directia Investigatii si Directia Juridica, va realiza un studiu-sinteza pe relatia Militie-Securitate", a mai decis Colegiul CNSAS.

Augustin Lazar: Nu am colaborat nici cu Securitatea, nici cu vreun serviciu secret. Nu ar fi in interesul societatii sa imi retrag candidaturaMembru al Colegiului CNSAS: Ultima verificare a lui Augustin Lazar a fost "la sange", nu am gasit nimic ...citeste mai departe despre "CNSAS vrea sa preia din arhivele SIPA si SRI documente referitoare la relatia dintre magistrati si Securitate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#CNSAS arhive SIPA SRI magistrati securitae , #Stiri Administratie