Claudiu Saftoiu, validat ca presedinte-director general al TVR

Marti, 03 Iulie 2012, ora 12:18
1385 citiri
Claudiu Saftoiu, validat ca presedinte-director general al TVR

Claudiu Saftoiu a fost validat ca presedinte - director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), marti, de catre Parlament, cu 265 de voturi "pentru" si cinci voturi "impotriva".

Dupa votul Parlamentului, Claudiu Saftoiu a depus juramantul in fata plenului.

Presedintele Consiliului de Administratie al TVR este numit de Parlament, pe o perioada de patru ani.

Cele doua Camere ale Parlamentului s-au reunit marti pentru validarea presedintilor Societatii Romane de Televiziune (SRTv) si Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR).

Claudiu Saftoiu a fost validat marti de Parlament, dupa ce Legislativul nu l-a putut numi pe 26 iunie pe Saftoiu in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Televiziune. Atunci, presedintele Senatului, Vasile Blaga, a anuntat ca lipsesc 20 de parlamentari pentru a fi in cvorum.

Claudiu Saftoiu - propus ca membru in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune din partea PNL - a fost ales, tot pe 26 iunie, presedintele Consiliului de Administratie al TVR, cu 10 voturi "pentru", doua voturi "impotriva" si o abtinere.

Claudiu Saftoiu a fost consilier prezidential intre 2004 si 2006, de la inceputul primului mandat al presedintelui Traian Basescu pana la numirea sa in functia de director al Serviciului de Informatii Externe. In martie 2007, Saftoiu a demisionat din functia de director al SIE, la cinci luni si jumatate de la numire, in ziua in care un cotidian a publicat stenograma audierii acestuia la Comisia parlamentara de ancheta privind suspendarea din functie a presedintelui Basescu. In stenograma, Saftoiu sustinea ca interceptarile convorbirilor facute de SIE sunt pe baza de mandat de la procurorul general si ca Serviciul dispune de aparatura de interceptare.

Pe 12 iunie, Consiliul de Administratie al TVR, in frunte cu Alexandru Lazescu, presedintele-director general al Televiziunii Romane, a fost demis de Parlament, care a respins raportul de activitate al televiziunii pe anul 2011. In functia de director general interimar al TVR a fost numit Radu Calin Cristea.

Pe de alta parte, Cristian Hagi Culea este singura persoana care si-a indeplinit mandatul de patru ani in fruntea TVR pana in prezent, in timp ce restul presedintilor - directori generali ai Televiziunii Publice au fost schimbati in timpul mandatului lor, dupa cum a spus Cristian Þopescu, senator PNL, in 12 iunie, in sedinta Comisiilor de cultura ale Parlamentului care au respins raportul de activitate al TVR pe anul 2011, care a echivalat cu demiterea lui Alexandru Lazescu.

Societatea Romana de Televiziune a incheiat anul 2011 cu un deficit de 160,8 milioane de lei, in conditiile in care Televiziunea Publica a avut, anul trecut, venituri totale de circa 583 de milioane de lei, potrivit raportului de activitate al SRTv. Televiziunea Romana are circa 3.400 de angajati.

#presedinte TVR, #Claudiu Saftoiu presedinte TVR, #numire presedinte TVR , #Stiri Administratie