Circulatia trenurilor pe ruta Gara de Nord - Aeroport inregistreaza intarzieri din cauza unor probleme tehnice

Duminica, 13 Decembrie 2020, ora 10:21
567 citiri
Circulatia trenurilor pe ruta Gara de Nord - Aeroport inregistreaza intarzieri din cauza unor probleme tehnice
FOTO Facebook/CFR

CFR SA informeaza ca, din cauza unor probleme tehnice neprevazute, se inregistreaza mici intarzieri in circulatia trenurilor pe ruta ruta directa Gara de Nord - Aeroportul Henri Coanda.

"Dat fiind faptul ca este prima sectie de cale ferata, pe care se aplica sistemul de operare de tip "cadentat", pe o linie noua si cu o instalatie noua, au aparut aceste probleme tehnice, insa ele au fost deja identificate si vor fi rezolvate in scurt timp, astfel incat circulatia trenurilor spre si dinspre Aeroport sa se desfasoare in conditii normale de trafic".

Compania feroviara a anuntat, miercuri, ca trei operatori de transport feroviar vor asigura serviciul public de transport feroviar de calatori intre Gara de Nord si Aeroportul International Henri Coanda, cu 72 de trenuri, odata cu intrarea in vigoare a noului Mers de Tren, valabil pentru perioada 13 decembrie 2020 (ora 00:00) - 11 decembrie 2021 (ora 00:00).

Conform unui comunicat, legatura directa intre Gara de Nord si Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti va fi asigurata pe relatia Bucuresti Nord - Mogosoaia - Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (si retur) de 72 de trenuri (36 de perechi), care apartin SNTFC CFR Calatori, Regio Calatori si Transferoviar Calatori.

Astfel, SNTFC CFR Calatori (operatorul national de transport feroviar de calatori) va avea pe aceasta ruta 42 de trenuri, dintre care 20 de trenuri vor circula intre orele 0:00 - 10:16 si 22 de trenuri intre orele 14:30 - 24:00, Regio Calatori (operator privat de transport feroviar de calatori) va avea 20 de trenuri, dintre care 12 trenuri vor circula intre orele 21:50 - 5:36 si 8 trenuri intre orele 9:50 - 14:56, si Transferoviar Calatori (operator privat de transport feroviar de calatori) - 10 trenuri, dintre care doua trenuri vor circula intre orele 2:30 - 3:36, sase trenuri intre orele 10:30 - 14:16 si doua trenuri in intervalul 20:30 - 21:36.

Pentru asigurarea legaturii directe intre Gara Bucuresti Nord si Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, CFR SA a derulat doua mari proiecte feroviare, si anume: dublarea liniei de cale ferata Mogosoaia - Balotesti (contract in valoare 50,5 milioane lei, finantat de la bugetul de stat) si constructie linie noua pentru Racord C.F. (din zona Odaile) la Terminalul T1, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (contract in valoare de aproape 412,72 milioane lei, finantat din fonduri europene si buget de stat).

#trenuri, #gara de nord, #aeroport, #intarzieri, #probleme tehnice , #Stiri Administratie

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  3. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  4. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  5. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  6. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  7. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  8. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  9. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  10. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO