Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Circulatia trenurilor pe ruta Gara de Nord - Aeroport inregistreaza intarzieri din cauza unor probleme tehnice

Circulatia trenurilor pe ruta Gara de Nord - Aeroport inregistreaza intarzieri din cauza unor probleme tehnice
CFR SA informeaza ca, din cauza unor probleme tehnice neprevazute, se inregistreaza mici intarzieri in circulatia trenurilor pe ruta ruta directa Gara de Nord - Aeroportul Henri Coanda.

"Dat fiind faptul ca este prima sectie de cale ferata, pe care se aplica sistemul de operare de tip "cadentat", pe o linie noua si cu o instalatie noua, au aparut aceste probleme tehnice, insa ele au fost deja identificate si vor fi rezolvate in scurt timp, astfel incat circulatia trenurilor spre si dinspre Aeroport sa se desfasoare in conditii normale de trafic".

Compania feroviara a anuntat, miercuri, ca trei operatori de transport feroviar vor asigura serviciul public de transport feroviar de calatori intre Gara de Nord si Aeroportul International Henri Coanda, cu 72 de trenuri, odata cu intrarea in vigoare a noului Mers de Tren, valabil pentru perioada 13 decembrie 2020 (ora 00:00) - 11 decembrie 2021 (ora 00:00).

Conform unui comunicat, legatura directa intre Gara de Nord si Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti va fi asigurata pe relatia Bucuresti Nord - Mogosoaia - Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (si retur) de 72 de trenuri (36 de perechi), care apartin SNTFC CFR Calatori, Regio Calatori si Transferoviar Calatori.

Astfel, SNTFC CFR Calatori (operatorul national de transport feroviar de calatori) va avea pe aceasta ruta 42 de trenuri, dintre care 20 de trenuri vor circula intre orele 0:00 - 10:16 si 22 de trenuri intre orele 14:30 - 24:00, Regio Calatori (operator privat de transport feroviar de calatori) va avea 20 de trenuri, dintre care 12 trenuri vor circula intre orele 21:50 - 5:36 si 8 trenuri intre orele 9:50 - 14:56, si Transferoviar Calatori (operator privat de transport feroviar de calatori) - 10 trenuri, dintre care doua trenuri vor circula intre orele 2:30 - 3:36, sase trenuri intre orele 10:30 - 14:16 si doua trenuri in intervalul 20:30 - 21:36.

Pentru asigurarea legaturii directe intre Gara Bucuresti Nord si Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, CFR SA a derulat doua mari proiecte feroviare, si anume: dublarea liniei de cale ferata Mogosoaia - Balotesti (contract in valoare 50,5 milioane lei, finantat de la bugetul de stat) si constructie linie noua pentru Racord C.F. (din zona Odaile) la Terminalul T1, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (contract in valoare de aproape 412,72 milioane lei, finantat din fonduri europene si buget de stat).

Citeste si: VIDEO Violente la Washington intre sus ...citeste mai departe despre "Circulatia trenurilor pe ruta Gara de Nord - Aeroport inregistreaza intarzieri din cauza unor probleme tehnice" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 239 ori