Ciolos, dupa anuntul cererii de revocare a sefei DNA: Nu stiu cum se va termina acest circ periculos

Joi, 22 Februarie 2018, ora 20:38
1147 citiri
Ciolos, dupa anuntul cererii de revocare a sefei DNA: Nu stiu cum se va termina acest circ periculos
Foto: Arhiva Facebook/ Dacian Ciolos

Fostul premier Dacian Ciolos a reactionat pe pagina personala de Facebook dupa ce ministrul Justiei, Tudorel Toader, a anuntat declansarea procedurii de revocare a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Ciolos arata ca ministrul Justitiei e un "adevarat exemplu anti-comunicare", care a incercat sa convinga tara ca anumite persoane sunt inchise pe nedrept din cauza sefei DNA.

"Ministrul Justitiei cere revocarea Procurorului sef DNA, in urma unui discurs de profesor din alte vremuri, adevarat exemplu de anti-comunicare pentru un demnitar aflat in slujba cetatenilor.

Dupa apelul 'Tudorele fa ceva', domnul ministru si-a pregatit terenul printr-o 'declaratie de independenta' ca sa-si ia avant si sa convinga o tara intreaga ca unii pot sta la puscarie pe nedrept din cauza procurorului sef DNA, Laura Codruta Kovesi", a scris Dacian Ciolos pe platforma de socializare.

Fostul premier spune ca s-a ajuns intr-o faza in care lupta anticoruptie a devenit un pericol pentru cei dintr-un trecut in care "merge si asa".

"Spune dansul ca DNA si lupta impotriva coruptiei nu inseamna doar doamna Kovesi, dar cand decapitezi o institutie care se apropie periculos de politicieni in functie, asta se numeste timorarea celor care vad ca seful se clatina pentru ca nu vrea sa cada la pace cu cei amenintati.

S-a ajuns intr-o faza in care lupta impotriva coruptiei nu mai e un proces de primenire ci a devenit un pericol pentru cei care apartin unui trecut in care 'mergea si asa'", a mai scris presedintele Platformei 100.

Ciolos mentioneaza ca nu stie cum se va termina "acest circ periculos", dar "stiu ca nu vom trai intr-o lume mai buna decat daca o vom face noi mai buna".

Ulterior, Ciolos a declarat la Digi24 ca Tudorel Toader s-a compromis dupa anuntul din aceasta seara. Totodata, potrivit acestuia, decizia de revocare a Laurei Codruta Kovesi era luata de mai multa vreme insa cei din PSD nu gasisera pana acum omul care sa faca acest anunt.

"Imi poare rau ca Toader se compromite in felul acesta. Ceea ce a prezentat el nu este o analiza pe baza careia sa traga concluziile pe care le-a tras. Cu sula in coaste a trebuit sa ia o decizie, dupa prestatia de astazi s-a compromis. Lucrurile sunt clare de mai multa vreme.

Acei politicieni aflati la putere care aveau impresia ca nu vor ajunge sa fie fie condambnati, azi cand au ajuns la concluzia ca nu se mai pot salva au atacat varful DNA. Dupa atatea analize care au aratat ca DNA are rezultate si isi face t ...citeste mai departe despre "Ciolos, dupa anuntul cererii de revocare a sefei DNA: Nu stiu cum se va termina acest circ periculos" pe Ziare.com

#Dacian Ciolos reactie revocare Kovesi , #Stiri Administratie