Cine vrea servicii medicale scumpe in spitalele de stat ar putea plati o noua asigurare medicala

Marti, 06 Martie 2018, ora 15:21
1202 citiri
Cine vrea servicii medicale scumpe in spitalele de stat ar putea plati o noua asigurare medicala
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii care vor dori sa aiba acces la servicii medicale scumpe in spitalele de stat ar putea fi nevoiti sa opteze pentru o noua asigurare medicala, spune ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Sistemul sanitar are nevoie de mai multe fonduri, iar un un nou sistem de finantare a Sanatatii va fi prevazut de o noua lege, la care se lucreaza in acest moment, a declarat Sorina Pintea, marti, pentru Europa FM.

O noua a lege a Sanatatii va fi gata in acest an, a mai anuntat ministrul.

Posibilitatea unei plati suplimentare in spitale a mai fost vehiculata in vremea mandatului lui Eugen Nicolaescu, dar atunci oficialul a negat ca, dupa coplata, pacientii romani vor avea de platit si o alta taxa.

Declaratia lui Nicolaescu a venit la scurt timp dupa ce in presa a aparut un proiect pilot ce ar fi apartinut ministerului, potrivit caruia, incepand cu luna septembrie 2013, pacientii din Romania vor plati o noua taxa ce ar putea ajunge si pana la 1.500 de lei.

Eugen Nicolaescu a dezmintit insa ca o asemenea masura ar urma sa intre in vigoare, proiectul pilot nefiind unul asumat.

De la sfarsitul anului 2011, in sistemul medical a fost introdusa coplata, prin care asiguratul contribuie la sistemul de sanatate, separat de suma decontata din fondul unic al asigurarilor de sanatate. ...citeste mai departe despre "Cine vrea servicii medicale scumpe in spitalele de stat ar putea plati o noua asigurare medicala" pe Ziare.com

#asigurare spitale Pintea , #Stiri Administratie