Cine sunt strainii care concureaza pentru constructia autostrazii Comarnic-Brasov

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 17:30
2106 citiri
Cine sunt strainii care concureaza pentru constructia autostrazii Comarnic-Brasov

Doua asocieri au depus, luni, oferte pentru constructia in concesiune a tronsonului Comarnic - Brasov, castigatorul urmand sa fie anuntat pe data de 20 decembrie 2013, a anuntat Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine (DPIIS).

Ofertele in vederea atribuirii 'Contractului de concesiune de lucrari publice privind proiectarea, construirea, finantarea, operarea si intretinerea Autostrazii Bucuresti - Brasov, tronsonul Comarnic - Brasov, km 110+600 - km 168+600' au fost depuse de Asocierea Vistrada Nord (Vinci/Franta, Strabag/Austria si Aktor /Grecia) si Asocierea Impregilo SpA/Salini din Italia.

UMB Speditions a renuntat sa mai depuna oferta

Potrivit DPIIS, firma UMB Spedition, care isi anuntase participarea la competitia pentru atribuirea acestui contract, a renuntat sa mai depuna oferta.

Directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Narcis Neaga, a declarat, pe 4 decembrie, la inaugurarea unui tronson al centurii Brasov, ca luni se asteapta primirea ofertelor pentru constructia autostrazii Comarnic-Brasov astfel ca, pana la sfarsitului anului, sa se finalizeze evaluarea si sa se semneze contractul.

"Luni, se asteapta primirea ofertelor. Pana la sfarsitul anului speram sa finalizam evaluarea si sa semnam contractul. Constructia autostrazii Comarnic - Brasov trebuie sa se finalizeze in anul 2016, asa cum este in grafic. Vom vedea ce se gaseste in stanca, pentru ca vor fi trei tuneluri, fiecare in lungime de peste trei kilometri pe tub, lucrari foarte grele si foarte dure. Incepem lucrarile anul viitor si vrem sa le finalizam in 2016", a afirmat, la acea data, directorul general al CNADNR.

In ceea ce priveste posibilitatea depunerii de contestatii care sa intarzie inceperea lucrarilor, Narcis Neaga a raspuns ca nu e cazul.

"Nu ne asteptam la vreo contestatie decat daca sunt vicii de fond foarte grave, suspiciuni la adresa comisiei sau ceva de genul acesta. A fost depusa contestatie in faza de precalificare pe documentatie, dar la numarul de firme care au depus oferte chiar au fost surprinzator de putine contestatii", a spus Neaga.

Intrebat daca exista o oferta si din China, directorul general al CNADNR a spus ca firma respectiva s-a retras.

Contractul pentru Autostrada Comarnic-Brasov va fi semnat pana la sfarsitul anului, iar lucrarea va fi gata la finalul anului 2016, a anuntat premierul Victor Ponta luni seara (2 decembrie), la Antena 3.

"Eu va garantez ca suntem intr-o faza foarte avansata si semnam anul acesta Comarnic - Brasov. Anul viitor avem in buget pusi banii pentru Autostrada Transilvania, cea inceputa in 2004 si abandonata din 2005", a spus seful Guvernului, avansand ca data pentru incheierea lucrarilor la tronsonul Comarnic - Brasov finalul lui 2016.

#licitatie autostrada, #comarnic brasov, #oferte autostrada , #Stiri Administratie