Cine este noul sef al ANAF

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 19:54
2722 citiri
Cine este noul sef al ANAF

Noul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Serban Pop, a mai lucrat in conducerea institutiei pentru un an, ca vicepresedinte in mandatul Guvernului Tariceanu, dupa ce ocupat si postul de director de cabinet al ministrului Finantelor Mihai Tanasescu, in Guvernul Nastase.

In varsta de 37 ani si de profesie avocat, Serban Pop a lucrat in Ministerul Finantelor inca din anul 2000, cand, pentru un an, s-a ocupat de consilierea pe probleme juridice la cabinetul unui secretar de stat, pentru ca ulterior, in intervalul 2001-2004, sa fie seful de cabinet al ministrului Mihai Tanasescu, in Guvernul condus de Adrian Nastase.

Dupa plecarea lui Tanasescu din postul de ministru al Finantelor, odata cu predarea de catre PSD a guvernarii, Serban Pop a lucrat ca avocat in cabinet individual. Din februarie 2008, el a revenit insa in aparatul de lucru al Ministerului Finantelor, fiind numit de premierul Calin Popescu Tariceanu in postul de vicepresedinte al ANAF, responsabil de coordonarea activitatilor de control financiar si fiscal.

Stefan Pop a fost in consiliul de administratie CEC Bank

In aceasta calitate, Pop a fost membru in Consiliul de Administratie al CEC Bank si reprezentant al statului in Adunarea Generala a Actionarilor la Imprimeria Nationala si Loteria Romana.

In ianuarie 2009, el a fost insa demis din postul de vicepresedinte ANAF de catre noul premier Emil Boc si nu a mai lucrat in administratie.

Din februarie 2011 si pana in prezent, Serban Pop a lucrat ca partener la casa de avocatura Pop, Savin si Asociatii.

Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea ANAF.

In structura ANAF, pe langa aparatul prorpiu, functioneaza 42 de directii judetene ale finantelor publice si circa 220 de administratii ale finantelor publice municipale, orasenesti, comunale si ale sectoarelor din Bucuresti.

Tot sub coordonarea ANAF activeaza Garda Financiara si Administratia Nationala a Vamilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Stefan Pop sef ANAF, #noul sef ANAF, #demisie Sorin Blejnar ANAF , #Stiri Administratie