Cine doreste blocarea interceptarii penalilor?

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 10:08
1049 citiri
Cine doreste blocarea interceptarii penalilor?

Foarte stranie decizia CCR referitoare la interceptarile realizate de SRI, cu efecte si mai stranii tocmai intr-un an electoral.

Curtea a decis cu majoritate de voturi ca articolul 142, alineatul 1, din Codul de Procedura Penala este neconstitutional. El spune asa: "procurorul pune in executare supravegherea tehnica ori poate dispune ca aceasta sa fie efectuata de organul de cercetare penala sau de lucratori specializati din cadrul politiei ori de alte organe specializate ale statului".

Obiectia CCR se refera la sintagma "alte organe specializate ale statului", care "nu respecta conditiile de calitate inerente unei norme legale, sub aspectul claritatii, preciziei si previzibilitatii, intrucat nu permite subiectilor de drept sa determine care sunt organele specializate ale statului abilitate sa realizeze masurile dispuse prin mandatul de supraveghere tehnica, masuri cu un grad ridicat de intruziune in viata privata a persoanelor".

Cine pot fi aceste organe specializate? ...citeste mai departe despre "Cine doreste blocarea interceptarii penalilor?" pe Ziare.com

#CCR interceptari SRI , #Stiri Administratie