Chiar nu exista solutie pentru traficul de cosmar din Bucuresti? Cum se realizeaza o planificare cu cap Interviu

Luni, 12 Iunie 2017, ora 16:35
1166 citiri
Chiar nu exista solutie pentru traficul de cosmar din Bucuresti? Cum se realizeaza o planificare cu cap Interviu
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa fiasco-ul din trafic creat de "solutia" benzilor unice introdusa acum cateva saptamani de Primaria Capitalei, am vrut sa aflam daca chiar nu exista alte variante pentru ca traficul bucurestean sa fie descongestionat.

Ei bine, sunt multe si sunt deja incluse in Planul de Mobilitate Urbana Durabila, potrivit fostului ministru al Fondurilor Europene Aura Raducu, care ne-a explicat ce inseamna acest PMUD, cand va fi aplicat si cat ne-ar costa.

Planul de Mobilitate Urbana Durabila, pentru perioada 2016-2030, a fost finalizat in mai 2016, iar la sfarsitul lui martie 2017 au fost obtinute, in sfarsit, toate aprobarile necesare.

Acesta contine masuri care sa duca la facilitarea accesului la locurile de munca si la servicii, imbunatatirea sigurantei si securitatii sau protectia mediului prin reducerea poluarii si a consumului de energie.

Banii necesari sunt circa 7 miliarde de euro, dintre care jumatate ar fi destinati doar finalizarii lucrarilor planificate la metrou.

Aura Raducu este in prezent membru al Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, iata interviul acordat Ziare.com:

Planul de Mobilitate Urbana Durabila a fost finalizat in 2012, ce s-a intamplat cu el pana acum?

PMUD pentru regiunea Bucuresti-Ilfov, realizat pentru o perioada pana in 2030, precum si modelul/soft-ul de transport, au fost finalizate in luna mai 2016, cand s-a inceput procedura de obtinere a avizului de mediu.

Planul, fiind un document complex care prevede investitii majore, a trebuit sa parcurga o serie de etape legislative de avizare, astfel incat la sfarsitul lunii martie 2017 au fost obtinute toate aprobarile, atat din partea Ministerul Mediului, cat si din partea autoritatilor locale - Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Consiliul Judetean Ilfov si toate cele 40 de localitati din judetul Ilfov.

PMUD - BI 2016-2030 precum si soft-ul anexat reprezinta un instrument de planificare pe termen lung pentru toate formele de transport, motorizat sau nemotorizat, de pasageri sau marfa, in miscare sau stationar si el poate fi modificat si adaptat functie de dezvoltarile economice si nevoile cetatenilor.

Elaborarea planurilor de mobilitate urbana durabila se face in conformitate cu Legea 350/2001, actualizata in 2013, privind amenajarea teritoriului si urbanismului si a Normelor metodologice din 26 februarie 2016 de aplicare a Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul si de elaborare si actualizare a documentatiilor de ur ...citeste mai departe despre "Chiar nu exista solutie pentru traficul de cosmar din Bucuresti? Cum se realizeaza o planificare cu cap Interviu" pe Ziare.com

#solutii trafic Bucuresti, #Anca Raducu Plan Mobilitate Urbana Durabila, #Plan Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti , #Stiri Administratie