Centralele nucleare vechi din Europa: cat costa intretinerea lor

Luni, 18 August 2014, ora 10:35
1380 citiri
Centralele nucleare vechi din Europa: cat costa intretinerea lor

Parcul de centrale nucleare vechi din Europa va inregistra in urmatorii ani mai multe perioade de intrerupere a functionarii, ceea ce va reduce increderea in oferta de electricitate si ii va costa pe operatorii de centrale mai multe miliarde de dolari.

Centralele nucleare asigura aproximativ o treime din productia de energie electrica a Uniunii Europene, insa cele 131 de reactoare din cele 28 de state membre sunt trecute de prima tinerete, cu o varsta medie de 30 de ani.

In acest context, companiile energetice, presate deja de scaderea preturilor la energie si reducerea cererii, vor sa prelungeasca durata de functionare a centralelor lor pana in anii 2020, in ideea de a amana finantarea unor noi unitati.

De asemenea, pentru multe state membre UE inchiderea centralelor nucleare vechi nu este o optiune, deoarece se confrunta cu o criza energetica in conditiile in care alte tipuri de centrale sunt inchise sau trecute in conservare deoarece nu pot sa-si acopere costurile de ...citeste mai departe despre "Centralele nucleare vechi din Europa: cat costa intretinerea lor" pe Ziare.com

#centrale nucleare Europa, #centrale nucleare vechi Europa, #sustinere centrale nucleare , #Stiri Administratie