Cele mai ciudate cazuri castigate de romani la CEDO

Joi, 26 Decembrie 2013, ora 20:07
1131 citiri
Cele mai ciudate cazuri castigate de romani la CEDO

Romanii care apeleaza la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) aleg aceasta institutie ca urmare a faptului ca justitia romaneasca nu le rezolva problemele.

Cum instanta din Strasbourg a solutionat multe cazuri ale romanilor, acestia au ajuns sa reclame tara la CEDO chiar si pentru situatii care, in mod obisnuit, trebuiau sa fie solutionate in Romania.

Puteti vadea mai jos cateva astfel de cazuri in care o serie de romani, carora nu li s-a facut dreptate din Romania, au apelat la CEDO si au castigat, potrivit Romania Libera.

Despagubire pentru concediul paternal

Gabriel Hulea din Bacau lucra ca electrician. In 2001 i s-a nascut al doilea copil iar sotia lui a decis sa se intoarca la serviciu mai devreme pentru a-si pastra postul. Barbatul a cerut Ministerului Apararii Nationale sa-i aprobe concediul paternal, insa a fost refuzat si i s-a spus ca acest tip de concediu poate fi dat doar femeilor.

Gabriel Hulea a pierdut procesul in tara si a apelat la CEDO. Prrcesul ...citeste mai departe despre "Cele mai ciudate cazuri castigate de romani la CEDO" pe Ziare.com

#romani cazuri CEDO, #romani despagubiri CEDO, #decizii CEDO , #Stiri Administratie