Cel mai mare premiu loto din istorie s-a castigat in SUA: 1,6 miliarde de dolari

Miercuri, 24 Octombrie 2018, ora 15:49
1133 citiri
Cel mai mare premiu loto din istorie s-a castigat in SUA: 1,6 miliarde de dolari
Foto: Arhiva Pixabay

Un singur bilet, cu numele 5, 28, 62, 65, 70 si 5, a obtinut marele premiu-record al loteriei americane, in valoare de 1,6 miliarde de dolari - cel mai mare castigat vreodata in Statele Unite si in lume -, au anuntat miercuri reprezentanti Mega Millions.

Biletul castigator in extragerea de marti a fost vandut in Carolina de Sud. Identificarea castigatorului sau castigatorilor - in cazul in care biletul a fost cumparat in comun - nu a fost facuta inca, precizeaza Mega Millions pe site.

"Momentul pe care-l asteptam a venit, in sfarsit, si nu putem fi mai entuziasmati", a declarat Gordon Medenica, directorul grupului Mega Millions. "Este cu adevarat istoric", a adaugat el. Suma de 1,6 miliarde de dolari este echivalentul a aproape cinci tone de aur, relateaza AFP.

O sansa de castig la 300 de milioane

Aceasta extragere a Mega Ball a condus la cozi lungi de asteptare in fata chioscurilor, supermarketurilor si magazinelor la care s-au vandut cu doi dolari biletele loteriei care reuneste 44 de state americane, capitala federala Washington si Insulele Virgine. Sansa de castig a fost de una la 300 de milioane.

Jucatorul care a ales cele sase numere castigatoare are posibilitatea fie sa-si incaseze premiul in plati pe o perioada de 29 de ani, fie sa incaseze imediat o suma redusa, care ar reprezenta, in cazul extragerii de marti, aproximativ 913 milioane de dolari, potrivit site-ului Mega Millions. Spre deosebire de multe alte tari, castigurile la loteria americana sunt impozitate.

Ultimul jackpot a ajuns la acest record pentru ca nu a existat castigator din iulie, cand un grup de colegi din California si-au impartit 543 de milioane de dolari.

Recordul celui mai mare castig unic in Statele Unite era detinut pana acum de Mavis Wanczyk, o femeie casatorita si cu copii, in varsta de 53 de ani, din Massachusetts, care a castigat in august 2017 premiul cel mare la Powerball, cealalta mare loterie americana, in valoare de 758,7 milioane de dolari.

In ianuarie 2016, jackpotul Powerball a atins 1,58 de miliarde de dolari, insa in urma extragerii au existat trei castigatori, care si-au impartit suma in mod egal - 528,8 milioane de dolari fiecare.

Mega Millions a fost infiintat in 2002. Formula a fost modificata in mai multe randuri, cu scopul de a scadea probabilitatea castigarii premiului cel mare, ceea ce a permis cresterea acestuia la cateva sute de milioane de dolari.

Dupa extragerea memorabila de marti, 36 de bilete au, de asemenea, dreptul ...citeste mai departe despre "Cel mai mare premiu loto din istorie s-a castigat in SUA: 1,6 miliarde de dolari" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premiu loto record SUA , #Stiri Administratie