"Cel mai frumos" balcon al doamnei Firea se usuca. Iata cum isi promoveaza altii balcoanele celebre

Sambata, 16 Septembrie 2017, ora 10:17
942 citiri
"Cel mai frumos" balcon al doamnei Firea se usuca. Iata cum isi promoveaza altii balcoanele celebre

Zilele trecute, bucurestenii au luat cunostinta de rezultatul concursului organizat la initiativa primarului general - nici nu se putea altfel - pentru cel mai frumos balcon. In opinia mea, este un kitsch.

Un balcon obisnuit incarcat cu verdeata, cu flori de toate culorile si cu infatisarea baltata nu mi se pare potrivit, ca sa ne mandrim cu el pe o fatada bucuresteana. Asta mergea intr-un cimitir, intr-o capela, la o pomenire.

Peisajul urban asteapta altceva decat ceea ce doreste doamna Firea sa ghicim noi printre randuri.

In opinia mea, harnicia cu care primarul general se da in vant cu initiativele sale atat de nesemnificative incearca sa ofere o alternativa la prevederile neonorate din programul electoral de administrare a Capitalei.

E ca si cum ar spune: dragi bucuresteni, n-am reusit nimic cu fluidizarea traficului, cu transportul in comun, cu sobolanii care misuna in subsolurle blocurilor, cu gandacii care colcaie in bucatariile oamenilor, cu scolile neautorizate, ca spitalele ca vai de lume, dar va dau un premiu pentru cel mai frumos balcon si suntem chit.

In opinia mea, sa premiezi un balcon frumos intr-un oras unde celelalte balcoane stau sa cada nereparate dupa cutremur sau neingrijite deloc este o ironie. Numai o minte ingusta isi poate inchipui ca, impopotionand cu flori un singur balcon, faci bucurestenii mai fericiti si ridici prestigiuul Capitalei.

Nu stiu sa fi ajuns celebru vreun balcon european, datorita ghivecelor de flori, dar cunosc balcoane devenite notorii pentru cu totul alte motive. Ba chiar au intrat in circuitul turistic, fara flori si zorzoane, numai scotand in evidenta valoarea lor. Cine n-a auzit de "balconul Julietei" din Verona?

Cercetatorii ne asigura ca, pe acest balcon, l-a asteptat Julieta pe Romeo, cel din tragedia scrisa de Sheakespeare si inspirata dupa un caz real, veronez.

Balconul se impune prin celebritatea sa si atrage mii de turisti, curiosi sa vada locul unde s-a infiripat poate cea mai emotionanta poveste de dragoste din cate s-au scris.

Dar istoria lumii cunoaste si alte balcoane de notorietate. Niciunul n-a ajuns celebru datorita ghivecelor cu flori. Spaniolii sustin ca balcoanele cu cea mai frumoasa arhitectura din lume - iarasi, arhitectura, nu florile - se afla la ei, pe fatada unei cladiri din Barcelona, casa Battlo.

Francezii se lauda cu balcoanele castelului Beranger, model de finete si rafinament, dar balcoane celebre prin istoria si frumuseta lor sunt multe in lume. Le- ...citeste mai departe despre ""Cel mai frumos" balcon al doamnei Firea se usuca. Iata cum isi promoveaza altii balcoanele celebre" pe Ziare.com

#concurs cel mai frumos balcon, #cel mai frumos balcon Gabriela Firea , #Stiri Administratie