Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cea mai mare parte a centrului vechi din Bucuresti devine pietonala in weekend, incepand cu 22 mai

Cea mai mare parte a centrului vechi din Bucuresti devine pietonala in weekend, incepand cu 22 mai
Cea mai mare parte a centrului vechi din Bucuresti devine pietonala in weekend, incepand cu 22 mai, a anuntat joi Primaria Municipiului.

Primarul General, Gabriela Firea, a avut joi o sedinta de lucru cu specialistii Directiei Transporturi din cadrul Primariei Capitalei si cu reprezentanti ai Brigazii de Politie Rutiera, in urma careia a decis infiintarea mai multor zone de promenada in centrul Bucurestiului.

Masura va fi implementata incepand de vineri, 22 mai.

"Odata cu trecerea de la starea de urgenta la starea de alerta si avand in vedere restrictiile de functionare a spatiilor de alimentatie publica si de divertisment impuse de pandemia de coronavirus, bucurestenii vor dori cu siguranta sa se plimbe mai mult prin oras si, pentru a incuraja atat miscarea in aer liber, cat si mijloacele de transport alternativ, am decis sa instituim, in weekend-uri, pe anumite artere din centrul orasului, zone pietonale, de promenada, unde circulatia masinilor sa fie interzisa", a transmis Gabriela Firea.

Zonele pietonale instituite la sfarsit de saptamana in Bucuresti:

* Zona 1 - strada Polona (de la bd. Dacia) - strada A.D. Xenopol - strada Dionise Lupu - strada C.A. Rosetti - strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) - strada I.L. Caragiale - strada Icoanei - strada A. Vlaicu.

* Zona 2 - Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) - strada Eforie - strada Domnita Anastasia - strada ing. A Saligny - Splaiul Independentei.

* Zona 3 - bd Eroilor - Eroii Sanitari - piata Operei - strada Dr. J. Lister - strada Dr. Gr. Romniceanu.

* Zona 4 - strada E. Quinet (de la strada Academiei) - strada Biserica Enei.

* Zona 5 - bulevardul Dacia - bulevardul N. Balcescu - strada G. Enescu - Calea Victoriei.

* Zona 6 - strada G. Enescu - N. Golescu - Calea Victoriei - strada C.A. Rosetti - bulevardul N. Balcescu.

* Zona 7 - bulevardul Unirii (intre Piata Constitutiei si locala de vest a pietei Unirii).

La inceputul acestei saptamani, Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN) a propus autoritatilor locale extinderea spatiilor de recreere din Capitala, dand mai multe variante. PMB nu a specificat daca a luat in calcul aceasta propunere. ...citeste mai departe despre "Cea mai mare parte a centrului vechi din Bucuresti devine pietonala in weekend, incepand cu 22 mai" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 547 ori
Citeste mai multe desprecentru vechi Bucuresti pietonal