Cea mai bogata comuna din Romania, prima din tara unde taxele se pot plati la automate electronice

Miercuri, 27 Martie 2019, ora 15:02
1136 citiri
Cea mai bogata comuna din Romania, prima din tara unde taxele se pot plati la automate electronice
Foto: Arhiva Facebook/ Primaria comunei Ciugud

In comuna Ciugud din judetul Alba, in care oamenii au apa curenta, canalizare si gaze in fiecare gospodarie, plata impozitelor si taxelor se face automat, prin aparatele electronice instalate de primarie in fiecare sat.

Primarul Gheorghe Damian a prezentat, miercuri, intr-o conferinta de presa, noua facilitate pusa la dispozitia localnicilor. Este vorba despre 6 automate electronice de incasare a banilor.

"Este un serviciu pe care noi, ca administratie locala, vrem sa-l oferim cetateanului. Practic, suntem prima primarie din tara si a doua dupa Primaria Sectorului 4 Bucuresti care implementeaza acest sistem. Ne dorim acest lucru pentru ca vrem sa ne mentinem ca o primarie cat mai prietenoasa cu cetateanul.

Timpul contribuabilului, pentru noi, este foarte important. Traim intr-o era a informatizarii, in care informatia se misca foarte repede si atunci mi se pare normal ca cetateanul sa aiba posibilitatea, printr-un efort cat mai mic, sa-si poata plati datoriile catre primarie", a declarat Gheorghe Damian.

El a spus ca a fost instalat, in fiecare sat din comuna, la magazinul satesc, cate un astfel de aparat, iar angajatul magazinului a fost instruit sa ajute oamenii care nu se descurca sa plateasca.

Primarul a precizat ca este o masura care vine si in sprijinul Primariei, deoarece elimina deplasarea saptamanala a unui functionar in aceste sate, pentru incasarea banilor.

"Daca pana acum trebuia, o data pe saptamana, un functionar din primarie, cu masina, cu imprimanta, cu calculator, sa se deplaseze intr-un loc din satul respectiv pentru incasarea banilor, si sa stea doar doua ore acolo, acum, practic toate aceste cheltuieli se elimina, iar omului ii ramane la dispozitie sa plateasca oricand", a declarat primarul.

Operatiunea a fost mult simplificata, sa o poata face si cei care nu sunt obisnuiti cu o astfel de tehnica. Se elibereaza cate un card pe care e inscris un cod de bare, pentru fiecare cetatean din comuna, iar acesta trebuie doar sa-l apropie de ecranul aparatului si apoi sa plateasca.

Potrivit primarului, aparatele electronice au fost furnizate gratuit de o firma care intermediaza astfel de plati, singurul cost fiind comisionul de 1,4% din incasari, pe care il va suporta primaria.

In viitor, Ciugudul isi propune sa ofere locuitorilor si posibilitatea de a obtine online toate actele de care au nevoie, iar in activitatea curenta sa nu mai fie folosita hartia, ci totul sa se desfasoare electronic.

Comuna Ciugud este situat ...citeste mai departe despre "Cea mai bogata comuna din Romania, prima din tara unde taxele se pot plati la automate electronice" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#automate electronice tace Ciugud , #Stiri Administratie