Ce va schimba pana la urma Guvernul la pensiile speciale

Vineri, 04 August 2017, ora 14:08
909 citiri
Ce va schimba pana la urma Guvernul la pensiile speciale
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat, vineri, in sedinta de guvern, ce schimbari se vor face in privinta pensiilor speciale.

"Va propunem un proiect foarte important si dezbatut in spatiul public. Va propunem un proiect de ordonanta de urgenta care stabileste ca pensiile de serviciu nu se vor mai majora anual prin raportare la cresterile salariile, ci doar in functie de coeficientul de inflatie.

Actul normativ prevede ca valoarea neta a pensiei de serviciu nu va mai putea depasi media soldelor sau salariilor nete cuprinse in baza de calcul a pensiei", a spus Vasilescu.

Ministrul a precizat ca niciuna dintre pensiile speciale aflate in plata nu va fi micsorata ca urmare a adoptarii prezentei ordonante.

"Nu sufera modificari nici baza de calcul si nu intervin schimbari nici in ceea ce priveste varsta de pensionare", a adaugat Vasilescu.

Decizia a fost luata in vederea eliminarii inechitatilor dintre categorii de pensionari, dar si in contextul in care exista pensii de serviciu care au crescut si cu 300% in ultimii ani, ca urmare a cresterii salariale semnificative in respectivele domenii de activitate, dupa cum a mai spus Vasilescu.

"Actul normativ reglementeaza pensiile personalului MAI, MAPN, al seviciilor de informatii, al personalului navigant profesionist, al Corpului Diplomatic si Consular, al Curtii de Conturi, al functionarilor parlamentari, dar si al membrilor Senatului Romaniei si Camerei Deputatilor.

Pensiile magistratilor nu sunt incluse in categoriile enumerate mai sus in conditiile in care acestea au facut obiectul a doua sesizari la Curtea Constitutionala", a mentionat Vasilescu la inceputul sedintei de guvern.

Citeste pe larg ce prevede OUG privind pensiile speciale

Vezi si:

Ministrul Finantelor zice ca deficitul, cu pensiile speciale, ar ajunge la 17 miliarde lei. Nu spune cat ne va costa valul de demisiiTutuianu explica de ce trebuie umblat la pensiile speciale: Sunt oameni care iau intr-un an peste 100.000 de euro pensie ...citeste mai departe despre "Ce va schimba pana la urma Guvernul la pensiile speciale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#modificari pensii speciale, #OUG pensii speciale, #pensii speciale Guvern , #Stiri Administratie