Ce tari vor participa la brigada multinationala NATO din Romania: Germania vine cu ofiteri de stat major

Luni, 03 Octombrie 2016, ora 09:01
1119 citiri
Ce tari vor participa la brigada multinationala NATO din Romania: Germania vine cu ofiteri de stat major
Foto: Facebook/Brigada 2 Infanterie "Rovine"

Ministrul Apararii, Mihnea Motoc, a vorbit despre brigada multinationala NATO care va functiona pe teritoriul Romaniei si la care tara nostra va contribui cu Brigada 2 Infanterie "Rovine" din Craiova.

Motoc a aratat, intr-un interviu acordat Curs de Guvernare, ca brigada multinationala NATO va cuprinde peste 3.000 de militari, iar tarile care si-au anuntat pana acum participarea, pe langa Romania, sunt Germania, Polonia si Bulgaria.

"Se pot da unele repere, cifrele evolueaza, insa brigada pe care am identificat-o este nu numai foarte bine pregatita, nu numai foarte modern inzestrata, este certificata NATO, dar este si bine incadrata. La ora la care vorbim are peste 3.000 de militari", a declarat Mihnea Motoc.

In ceea ce priveste Polonia, este vorba despre "o companie pe care noi am identificat-o deja si pe care o menim pentru a intra in grupul de lupta din Polonia, care se afla sub natiunea-cadru SUA. Respectiv, o companie poloneza, care este angajata pentru brigada ...citeste mai departe despre "Ce tari vor participa la brigada multinationala NATO din Romania: Germania vine cu ofiteri de stat major" pe Ziare.com

#Mihnea Motoc brigada multinationala, #ministrul Apararii brigada multinationala, #brigada multinationala tari , #Stiri Administratie