Ce se intampla, pana la urma, cu indemnizatiile de crestere a copilului? Dragnea vrea sa schimbe modul de calcul

Marti, 16 Mai 2017, ora 09:03
1310 citiri
Ce se intampla, pana la urma, cu indemnizatiile de crestere a copilului? Dragnea vrea sa schimbe modul de calcul
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, sustine ca trebuie regandit modul in care se calculeaza indemnizatiile pentru cresterea copilului, in conditiile in care cele in valoare de 160.000 de lei sau 140.000 de lei sunt prea mari.

Liderul social-democratilor a afirmat, luni seara, la Antena 3, ca a avut o discutie cu ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, si ca au ajuns la concluzia ca trebuie definit corect modul de calcul al indemnizatiei, care reprezinta 85% din venituri si nu se pune problema neaparat a unei plafonari.

"In seara asta m-am vazut cu dna Olguta Vasilescu, pentru ca i-am spus ca vreau sa vedem ce a generat notiunea de plafonare. Suntem in situatia in care, din pacate, legislatia actuala, reglementarea actuala genereaza niste anomalii si nu este foarte simplu. De exemplu, sunt indemnizatii care ajung la 160.000 de lei pe luna pentru cresterea copilului. Cred ca e cam mult, totusi.

Sunt indemnizatii care ajung la 140.000 de lei pe luna. Am vazut niste comentarii pe Facebook, sigur, glumete, intreba cineva: domnule, dar, totusi, ii ia pampersi cu diamante, ca sa pui un miliard si jumatate de lei (lei vechi - n.red.) pe luna. Prevederile actuale pot genera astfel de anomalii si sigur ca se si exploateaza, se si profita de actualele prevederi, pentru ca nu e definit bine, corect din ce se calculeaza acel procent de 85%", a declarat Liviu Dragnea.

Potrivit presedintelui PSD, la Ministerul Muncii au ajuns si unele informatii ca exista persoane cu activitati independente si firme care profita de aceasta situatie pentru a obtine venituri mai mari.

Olguta Vasilescu: Plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copiilor va opri o inselatorie a statului roman

"Sunt oameni cu activitati independente care isi pun niste venituri foarte mari, sau fac niste vanzari, platesc o contributie, dar e o contributie de 5,5% si impozitul pe venit care este 16% si, iertati-ma, sa faci lucrul acesta si dupa acea sa primesti doi ani de zile zeci de miliarde, nu e in regula.

Am vorbit cu dna Olguta Vasilescu sa analizeze cu colegii din minister si sa gandim un sistem, nu neaparat sa punem un plafon, dar care sa regandeasca modul de calcul al procentului de 85%. (...) Am inteles ca a primit informari, semnale de alarma din diverse locuri, din diverse institutii: vedeti ca se intampla aceste lucruri - nu stiu daca sunt reale sau nu, nici ea nu stie daca sunt adevarate sau nu, poate ca vor iesi la iveala - firme care gasesc mame in devenire pe care le angajeaza, ...citeste mai departe despre "Ce se intampla, pana la urma, cu indemnizatiile de crestere a copilului? Dragnea vrea sa schimbe modul de calcul" pe Ziare.com

#indemnizatii crestere copil, #mod calcul indemnizatii copii, #plafon indemnizatii crestere copil , #Stiri Administratie