Ce proteste se anunta in weekend in Romania si in diaspora

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 17:33
5589 citiri
Ce proteste se anunta in weekend in Romania si in diaspora
Foto: Ziare.com

Se anunta un weekend plin de proteste in tara si in diaspora, pentru ca romanii nu renunta sa iasa in strada pana cand nu va fi abrogata ordonanta de modificare a Codurilor Penale.

Astfel, sambata dimineata de la ora 10:00 la Palatul Victoria din Bucuresti va avea loc marsul copiilor. "Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sambata, asa cum ne-ati propus, hai sa luam copiii de mana, in brate, in carucioare, pe umeri si sa facem cel mai pasnic si colorat protest!", se anunta pe pagina evenimentului Educatie pentru democratie - marsul copiilor.

La ora 13:00, este planificata o intalnire la Piata Victoriei din Bucuresti, iar de la ora 16:00 se va pleca in mars catre Parlament, unde se va forma un lant uman in jurul Casei Poporului.

Pe langa protestele din marile orase care sunt anuntate, si oamenii din orase mai mici vor iesi in strada. Printre acestea se numara si Gherla sau Resita.

Romanii din Madrid se vor strange sambata, dar si duminica la Ambasada Romaniei..

Duminica - Ziua cea mare a protestelor

In Capitala se anunta un protest de mare amploare in Piata Universitatii.

Si pentru Baia Mare se anunta proteste pentru duminica seara, de la ora 17:00, la Palatului Administrativ - Prefectura Maramures.

Duminica se va protesta si la Urlati.

Proteste in diaspora

Vecinii bulgari sunt solidari si vor iesi sa protesteze la Sofia, la ora 17:00, la Ambasada Romaniei.

Evenimentul Nu Legii Gratierii si NU Dezincriminarilor - #vavedem Hotilor! va avea loc la Bonn, in Germania.

Si la Torino (Italia) vor iesi romanii in strada, la Consulatul General al Romaniei.

Oamenii se vor strange si la Consulatul General al Romaniei la Bilbao, din Spania.

De cateva zile sute de mii de oameni protesteaza in Romania si in mai multe orase din lume, dupa ce Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, pe furis, o ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

In plus, Guvernul a trimis la Parlament legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor.

Miercuri seara, Romania a vazut cele mai mari proteste de dupa Revolutie, cu 300.000 de oameni in strada. Printre cei 150.000 de oameni care au iesit in Piata Victoriei au fost insa si cateva zeci de huligani care au recurs la acte de violenta. ...citeste mai departe despre "Ce proteste se anunta in weekend in Romania si in diaspora" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste sambata, #proteste duminica, #proteste Romania diaspora , #Stiri Administratie