Ce patim daca vine si unul mare? 75% din populatie va avea de suferit. Bucurestiul, in mare pericol

Sambata, 24 Septembrie 2016, ora 17:19
835 citiri
Ce patim daca vine si unul mare? 75% din populatie va avea de suferit. Bucurestiul, in mare pericol
Foto: Arhiva Ziare.com

Trei sferturi din populatia Romaniei ar avea de suferit in urma unui cutremur puternic, se arata intr-un document oficial al pompierilor, publicat la cateva ore dupa seismul de 5,3 grade pe scara Richter care a zguduit mai multe orase din tara, sambata.

"Romania are o seismicitate ridicata, cu originea in zona Vrancea, in zonele subcarpatice si mai putin in partile de nord-vest si vest ale tarii. (...) Riscul de producere a unui cutremur major se mentine, iar in zonele care pot fi afectate de acesta locuieste 75% din populatia Romaniei si exista importante elemente de infrastructura critica", se arata in strategia de consolidare si dezvoltare a Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta pentru perioada 2016-2025, postata sambata pe site-ul Ministerului de Interne.

Reamintim ca in noaptea de vineri pe sambata un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs in tara noastra, la ora 02:11, la adancimea de ...citeste mai departe despre "Ce patim daca vine si unul mare? 75% din populatie va avea de suferit. Bucurestiul, in mare pericol" pe Ziare.com

#Romania cutremur puternic, #harta seismica Bucuresti , #Stiri Administratie