Ce cauta DNA la Primaria Constanta: Contracte de 4,6 milioane de euro cu firmele amicului lui Mazare

Joi, 05 Februarie 2015, ora 12:21
1209 citiri
Ce cauta DNA la Primaria Constanta: Contracte de 4,6 milioane de euro cu firmele amicului lui Mazare
Foto: Arhiva (Ziua de Constanta)

Dosarul DNA in care au loc perchezitii, joi, la Primaria Constanta si la firme care ar fi avut contracte cu institutia se bazeaza pe sesizarea ANI privind conflictul de interese in cazul lui Mazare, dupa ce Primaria a acordat contracte de 4,6 milioane de euro firmelor Conpress Holding si Soti Cable Neptun al caror asociat, Sorin Strutinsky, este in relatii comerciale cu Mazare in opt societati.

ANI s-a sesizat din oficiu, in 17 noiembrie 2010, in cazul lui Radu Mazare, iar evaluarea inspectorilor de integritate a vizat mandatele 2008-2012 si 2012-2016 ale primarului Constantei.

De asemenea, au fost avute in vedere aspecte semnalate intr-un material de presa in care se arata ca Primaria Constanta plateste Conpress Holding un milion de euro pentru paza unor bunuri publice din statiunea Mamaia.

In acest sens, ANI a cerut mai multe documente de la Primaria Constanta, respectiv:

- contractul incheiat cu Conpress Holding SRL, care are ca obiect "paza bunurilor din Constanta", ...citeste mai departe despre "Ce cauta DNA la Primaria Constanta: Contracte de 4,6 milioane de euro cu firmele amicului lui Mazare" pe Ziare.com

#Radu Mazare DNA contracte Strutinsky, #Sorin Strutinsky retinut , #Stiri Administratie