Ce aduce 1 august in Sanatate: Salarii mai mari si garzi platite in plus cu pana la 100%

Luni, 01 August 2016, ora 08:32
790 citiri
Ce aduce 1 august in Sanatate: Salarii mai mari si garzi platite in plus cu pana la 100%
Foto: Arhiva Ziare.com

1 august aduce schimbari majore in sistemul sanitar. Peste 160.000 de angajati vor beneficia de majorari salariale, iar medicii care fac garzi suplimentare vor primi sporuri de pana la 100%.

Majorarile salariale inseamna ca un medic primar cu gradatia 5 va lua 914 lei in plus, un medic specialist cu aceeasi gradatie va primi 557 de lei mai mult, in timp ce un rezident anul VI-VII va avea o crestere de 746 de lei. Si medicul rezident anul III va avea salariul mai mare cu 294 de lei, iar medicul rezident anul I va primi in plus 312 lei.

Pentru rezidenti, se majoreaza si plafonul de la care se acorda bursa, pana la 4.749 de lei, mentinandu-se valoarea lunara a acesteia de 670 de lei.

Sa nu mai existe spitale fara personal

Personalul medico-sanitar si auxiliar va avea salarii de baza pe functii, grade, trepte profesionale si gradatii diferentiate pe unitati clinice, unitati neclinice, servicii de ambulanta si structuri de primiri urgente, anatomie ...citeste mai departe despre "Ce aduce 1 august in Sanatate: Salarii mai mari si garzi platite in plus cu pana la 100%" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salarii majorate medici, #garzi platite medici , #Stiri Administratie