Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CCR pune punct "imbogatirii fara justa cauza a statului": Dobanzi la platile cu intarziere catre contribuabili

CCR pune punct "imbogatirii fara justa cauza a statului": Dobanzi la platile cu intarziere catre contribuabili

Curtea Constitutionala a Romaniei a hotarat, joi, ca este neconstitutional ca statul sa plateasca dobanda pentru sumele ce trebuie restituite contribuabililor doar dupa trecerea a 45 de zile.

Codul de Procedura Fiscala prevede, la art. 70, ca " (1) Cererile depuse de catre contribuabil potrivit prezentului cod se solutioneaza de catre organul fiscal in termen de 45 de zile de la inregistrare. (2) In situatiile in care, pentru solutionarea cererii, sunt necesare informatii suplimentare relevante pentru luarea deciziei, acest termen se prelungeste cu perioada cuprinsa intre data solicitarii si data primirii informatiilor solicitate".

CCR a decis ca este atat acest art, cat si altele sunt neconstitutionale.

"Exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.124 alin. (1) raportate la cele ale art.70 din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, potrivit carora: ' (1) Pentru sumele de restituit sau de rambursat de la buget contribuabilii au dreptul la ...citeste mai departe despre "CCR pune punct "imbogatirii fara justa cauza a statului": Dobanzi la platile cu intarziere catre contribuabili" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 540 ori