CCR pune punct "imbogatirii fara justa cauza a statului": Dobanzi la platile cu intarziere catre contribuabili

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 18:49
655 citiri
CCR pune punct "imbogatirii fara justa cauza a statului": Dobanzi la platile cu intarziere catre contribuabili
Foto: Ziare.com

Curtea Constitutionala a Romaniei a hotarat, joi, ca este neconstitutional ca statul sa plateasca dobanda pentru sumele ce trebuie restituite contribuabililor doar dupa trecerea a 45 de zile.

Codul de Procedura Fiscala prevede, la art. 70, ca " (1) Cererile depuse de catre contribuabil potrivit prezentului cod se solutioneaza de catre organul fiscal in termen de 45 de zile de la inregistrare. (2) In situatiile in care, pentru solutionarea cererii, sunt necesare informatii suplimentare relevante pentru luarea deciziei, acest termen se prelungeste cu perioada cuprinsa intre data solicitarii si data primirii informatiilor solicitate".

CCR a decis ca este atat acest art, cat si altele sunt neconstitutionale.

"Exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.124 alin. (1) raportate la cele ale art.70 din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, potrivit carora: ' (1) Pentru sumele de restituit sau de rambursat de la buget contribuabilii au dreptul la ...citeste mai departe despre "CCR pune punct "imbogatirii fara justa cauza a statului": Dobanzi la platile cu intarziere catre contribuabili" pe Ziare.com

#CCR stat dobanzi stat, #CCR stat dobanzi, #stat bani restituiti cotribuabili , #Stiri Administratie