CCR pierde o batalie in procesul privind cenzurarea opiniilor: A fost respinsa exceptia care ar fi fost judecata chiar de CCR

Sambata, 26 August 2017, ora 10:58
757 citiri
CCR pierde o batalie in procesul privind cenzurarea opiniilor: A fost respinsa exceptia care ar fi fost judecata chiar de CCR
Foto: captura video Privesc.eu

Curtea de Apel Bucuresti a respins ca inadmisibila cererea Curtii Constitutionale de a fi sesizata ea insasi cu o prevedere din legea contenciosului administrativ, in procesul deschis de avocatul Elenina Nicut privind cenzurarea hotararilor CCR de catre presedintele institutiei.

Decizia instantei a fost data vineri si poate fi atacata cu recurs in 48 de ore.

Pe de alta parte, judecatorul CAB a respins ca neintemeiata si solicitarea avocatului ca hotararea CCR prin care sunt cenzurate opiniile judecatorilor constitutionali sa fie suspendata. Aceasta decizie poate fi atacata cu recurs in 5 zile.

"Respinge exceptia inadmisibilitatii ca neintemeiata. Respinge cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a art.2, alin.1, lit.c din Legea nr.554/2004, ca inadmisibila. Respinge cererea de suspendare ca neintemeiata. Cu recurs in 48 de ore de la pronuntare, in ceea ce priveste solutia asupra cererii de sesizare a Curtii Constitutionale. Cu recurs in 5 zile de la comunicare, in rest", se arata pe site-ul CAB.

"Senzational, premiera mondiala, fara nicio exagerare: Curtea Constitutionala a Romaniei NU a reusit sa ajunga la sine insasi pe calea exceptiei de neconstitutionalitate. Traduc: Curtea de Apel Bucuresti a respins ca inadmisibila o cerere de sesizare a Curtii Constitutionale formulata chiar de catre Curtea Constitutionala.

Nu intru in detalii, sunt complicate juridic, dar actiunea vizeaza contestarea in contencios administrativ a acelei hotarari a CCR prin care presedintele Valer Dorneanu primea dreptul sa cenzureze opiniile separate sau concurente ale colegilor sai. Dosarul s-a format ca urmare a actiunii de lup singuratec a avocatei Elenina Nicut, care primeste din partea mea o palarie trantita de podea. Dosarul in ansamblul sau e abia la inceput, partea hard abia urmeaza", a comentat pe Facebook jurnalistul Liviu Avram.

Chiar daca si cererea de suspendare a aplicarii hotararii CCR a fost respinsa, faptul ca judecatorul a respins ca neintemeiata cererea Curtii de declarare a actiunii in instanta ca inadmisibila pe motiv ca actul in cauza nu ar fi unul administrativ da de inteles ca hotararea de cenzurare a CCR este un act administrativ, ceea ce e important in cazul in care demersul va fi continuat.

Avocatul Elenina Nicut a declarat anterior pentru Ziare.com ca daca CAB va decide ca hotararea in cauza este un act administrativ, va introduce si o actiune in anulare, prin care va cere ca toate opiniil ...citeste mai departe despre "CCR pierde o batalie in procesul privind cenzurarea opiniilor: A fost respinsa exceptia care ar fi fost judecata chiar de CCR" pe Ziare.com

#CCR cenzura hotare opinii Stanciu , #Stiri Administratie