CCR: Instanta va decide de la caz la caz daca un imobil poate fi dat in plata

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 10:30
1038 citiri
CCR: Instanta va decide de la caz la caz daca un imobil poate fi dat in plata
Foto: Arhiva Ziare.com

Curtea Constitutionala explica decizia pe care a dat-o marti in privinta Legii darii in plata, cand a admis doua exceptii de neconstitutionalitate.

CCR a transmis ca instanta este cea care va decide fie adaptarea contractului, fie incetarea sa in forma pe care o hotaraste si care poate merge pana la preluarea de catre creditor a imobilului adus garantie cu stingerea intregii datorii.

CCR subliniaza ca accesul partilor din contractele respective la o instanta judecatoreasca "este absolut necesar", avand in vedere ca judecatorul trebuie sa verifice ca institutia darii in plata sa nu fie un instrument discretionar pus la dispozitia doar a unei parti.

CCR face precizarile dupa reactiile din spatiul public referitoare la decizia de marti.

Astfel, Curtea Constitutionala aminteste ca a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca prevederile art.11 teza intai raportate la art.3 teza a doua, art.4, art.7 si art.8 din Legea nr.77/2016 sunt constitutionale numai in ...citeste mai departe despre "CCR: Instanta va decide de la caz la caz daca un imobil poate fi dat in plata" pe Ziare.com

#CCR explicatii lege dare plata, #CCR lege dare plata, #CCR ledea darii plata , #Stiri Administratie