CCR: Dezincriminarea conflictului de interese la parlamentarii care si-au angajat rude, neconstitutionala

Marti, 11 Octombrie 2016, ora 17:05
690 citiri
CCR: Dezincriminarea conflictului de interese la parlamentarii care si-au angajat rude, neconstitutionala
Foto: Arhiva Ziare.com

Judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca este neconstitutionala dezincriminarea conflictului de interese pentru deputatii si senatorii care si-au angajat rudele la cabinetul parlamentar inainte de anul 2013.

Decizia a fost luata cu majoritate de voturi, potrivit judecatorului Daniel Morar.

Legea a fost declarata neconstitutionala in integralitate, astfel incat Parlamentul nu o poate modifica pentru a rezolva criticile Curtii, ci trebuie sa o respinga cu totul.

Prin decizia CCR, parlamentarii care si-au angajat rude la cabinet vor putea fi cercetati si sanctionati indiferent de momentul in care au intrat in conflict de interese: inainte de 2013, cand interdictia era legiferata in Codul penal, sau dupa 2013, cand interdictia a fost introdusa expres in Statutul senatorilor si deputatilor.

Un grup de 99 de parlamentari PSD, UDMR, ai minoritatilor si un liberal a contestat, la CCR, proiectul de lege privind dezincriminarea conflictului de interese in cazul parlamentarilor ...citeste mai departe despre "CCR: Dezincriminarea conflictului de interese la parlamentarii care si-au angajat rude, neconstitutionala" pe Ziare.com

#CCR parlamentari angajat rude , #Stiri Administratie