CCR: Hotararea Senatului in cazul lui Dan Sova este neconstitutionala Ce urmeaza

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 12:53
922 citiri

CCR a admis, miercuri, sesizarea depusa de PNL in ceea ce priveste hotararea Senatului in cazul retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD Dan Sova.

Cazul este fara precedent in istoria Legislativului de la Bucuresti, prin urmare Comisia Juridica a Senatului este asteptata sa decida cum va fi aplicata decizia CCR, dupa ce aceasta va fi motivata si publicata in Monitorul Oficial.

Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a citit decizia data astazi de Curte in cazul Sova, in care se precizeaza ca hotararea Senatului este neconstitutionala pentru ca a fost adoptata in baza unor dispozitii legale si a unui regulament contrar prevederilor Constitutiei.

Intrebat de jurnalisti daca CCR a indicat Senatului si calea de urmat, Zegrean a raspuns: "Nu, nu vom indica nicio cale de urmat pentru ca Senatul stie ce are de facut, nu trebuie sa le spunem noi".

De asemenea, intrebat daca se reia votul dat in cazul Dan Sova, presedintele CCR a raspuns: "V-am spus continutul deciziei, va ...citeste mai departe despre "CCR: Hotararea Senatului in cazul lui Dan Sova este neconstitutionala Ce urmeaza" pe Ziare.com

#CCR Sova , #Stiri Administratie