"CCR a comis un exces de putere si a stirbit independenta judecatorilor". Cati penali vor scapa?

Vineri, 11 Martie 2016, ora 07:00
966 citiri
"CCR a comis un exces de putere si a stirbit independenta judecatorilor". Cati penali vor scapa?

In chestiunea neconstitutionalitatii interceptarilor, CCR a trecut peste o vadita inadmisibilitate si a comis un exces de putere, pentru ca a interpretat si aplicat legea, ceea ce nu poate face decat instanta de judecata, afirma avocata Elenina Nicut.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Elenina Nicut a explicat ca toate probele in a caror obtinere SRI a intervenit in orice fel vor fi probabil anulate, iar instantele nu vor avea mare marja de apreciere.

CCR "a luat painea de la gura instantei, care nu mai are cum sa aprecieze potrivit propriei convingeri ce face cu proba respectiva. Se uita in decizia CCR si da verdictul. A fost stirbita si independenta judecatorilor", sustine Elenina Nicut.

Opiniile separate la decizia CCR privind interceptarile sustin ca dintr-un bun inceput exceptia era inadmisibila, adica instanta nici macar nu ar fi trebuit sa o judece pe fond. Majoritatea a admis-o. Cine are dreptate?

Una dintre conditiile pentru sesizarea CCR cu o exceptie de... citeste mai departe despre ""CCR a comis un exces de putere si a stirbit independenta judecatorilor". Cati penali vor scapa? - Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#CCR neconstitutionalitate interceptari, #SRI interceptari, #CCR SRI interceptari , #Stiri Administratie