Cazul bebelusilor infectati nu e unicat: Germania a avut o criza si mai mare, cu zeci de morti

Marti, 16 Februarie 2016, ora 12:08
1243 citiri
Cazul bebelusilor infectati nu e unicat: Germania a avut o criza si mai mare, cu zeci de morti
Foto: Arhiva Ziare.com

Cazul bebelusilor internati in spitalele din Bucuresti, infectati cu o bacterie care a ucis deja doi dintre ei, este similiar cu o criza medicala care a avut loc in 2011, in Germania.

Autoritatile sanitare germane s-au confruntat cu mii de imbolnaviri provocate de bacteria E.coli, relata la acea vreme Reuters.

Criza a izbucnit in nordul Germaniei, in luna mai 2011, iar de atunci pana la finalul lui iunie aproape 4.000 de oameni au fost diagnosticati cu sindrom hemolitic uremic - care provoaca diaree si probleme renale extrem de grave. Dintre bolnavi, 53 au murit, arata Science Daily.

De aceeasi afectiune sufera si bebelusii internati in tara noastra la Spitalul "Marie Curie" din Capitala, unde pana acum au murit doi copii.

Valul de imbolnaviri de la noi a inceput in urma cu circa trei saptamani in judetul Arges, iar de atunci s-a extins si in alte judete. Initial, 14 copii au ajuns in stare grava la spitalele din Capitala. In prezent, patru bebelusi sunt internati la ...citeste mai departe despre "Cazul bebelusilor infectati nu e unicat: Germania a avut o criza si mai mare, cu zeci de morti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza E coli Germania, #E coli Germania bebelusi Romania, #bebelusi bacterie Romania , #Stiri Administratie