Cazul bebelusilor infectati: S-ar putea sa nu stim niciodata cauza. Germania in 5 ani n-a aflat

Marti, 16 Februarie 2016, ora 13:46
1260 citiri
Cazul bebelusilor infectati: S-ar putea sa nu stim niciodata cauza. Germania in 5 ani n-a aflat
Foto: Site Societatea Romana de Microbiologie

Este posibil sa nu se afle niciodata de ce s-au imbolnavit bebelusii din Arges si alte judete ajunsi la spital infectati cu o bacterie ce le-a provocat probleme renale extrem de grave si i-a ucis deja pe doi dintre ei, sustine Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

Rafila a explicat, marti, intr-o conferinta de presa, ca nu este ceva neobisnuit ca in astfel de cazuri sa nu poata fi identificata sursa imbolnavirii, sa nu poata fi depistata cu exactitate bacteria care ii imbolnaveste pe pacienti.

Totusi, specialistul in microbiologie a sublinit ca, de obicei, bacteria E.coli este asociata cu afectiunea cu care au fost diagnosticati bebelusii, mai exact sindromul hemolitic uremic ce cauzeaza insuficienta renala si chiar moarte.

Alexandru Rafila a vorbit si despre o criza similara produsa in Germania in urma cu cinci ani, punctand ca si autoritatile de acolo s-au confruntat cu probleme in identificarea sursei infectiei.

"Nu e o justificare, e doar o ...citeste mai departe despre "Cazul bebelusilor infectati: S-ar putea sa nu stim niciodata cauza. Germania in 5 ani n-a aflat" pe Ziare.com

#sursa infectie bebelusi, #criza Germani E coli , #Stiri Administratie