Cati bani primeste un europarlamentar?

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 16:29
4277 citiri
Cati bani primeste un europarlamentar?
Parlamentul European. Sursa foto: europa.eu

Pe ce se bat? Pe un loc in noul Parlament European pentru care sunt organizate alegeri in luna mai 2014. Au pentru ce sa se bata? Cu siguranta ca da.

Remuneratia bruta a unui onorabil europarlamentar european este de de 7 956,87 Euro/lunar, adica 6 200,72 Euro venit net.

La aceasta suma se adauga indemnizatia zilnica pentru prezenta la reuniunile oficiale ale Parlamentului European, 304 Euro/zi de prezenta (pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, masa, etc), aceasta insemnand, grosso modo, in conditiile in care ei lucreaza in medie cam trei zile pe saptamana si, in conditiile unei participari normale la reuniunile de lucru, o suma suplimentara in jur de 2 500 Euro/luna.

Aceasta ne aduce la un venit net de aproximativ de 8 000 Euro pe luna.

Cazare, masa si transport pentru misiuni in toate colturile lumii

Nu e tot, caci, la nevoie, europarlamentrul european e nevoit sa efectueze misiuni in toate colturile lumii (cu mic dejun si cheltuieli de deplasare platite din banii contribuabilului european), perioada in care primeste o diurna de 298 Euro/zi.

Plus: deplasarile din tara de origine catre si de la Bruxelles si Strasbourg sunt acoperite de Parlamentul European pentru voiaj in clasa business pe avion, clasa I pe tren sau o suma forfetara de 0.50 Euro/km daca se deplaseaza cu masina.

Europarlamentarul se poate deplasa in exteriorul statului membru de origine si pentru alte reuniuni decat cele oficiale dar intrand in cadrul atributiilor sale oficiale, lucru pentru care Parlamentul European deconteaza totul in limita unui buget anual de maximum 4 243 Euro/anual/per persoana.

Citeste mai multe despre Cati bani primeste un europarlamentar? pe Adevarul.ro

#salariu Parlamentul European, #venituri parlamentari europeni, #salarii europarlamentari , #Stiri Administratie