Cathedral Plaza: Autorizatia pentru demolare este obligatorie. Cat va dura si cat costa

Joi, 18 Mai 2017, ora 11:52
1194 citiri
Cathedral Plaza: Autorizatia pentru demolare este obligatorie. Cat va dura si cat costa

In calitate de specialist in constructii, autorizat de statul roman, voi explica mai jos care sunt pasii necesari pentru ca sentinta data de judecatori cu privire la demolarea Cathedral Plaza sa poate fi dusa la indeplinire in conditiile legii.

Nu acoperim o ilegalitate cu alte ilegalitati

Instanta de judecata a decis ca acea cladire trebuie demolata. Nu putem pune in discutie sentinta instantei, considerand aceasta ipoteza ca fiind una certa.

Demolarea unei constructii, indiferent de modul in care ea a fost construita, nu se poate face decat cu respectarea a doua legi care domina sectorul constructiilor: Legea 50/1991 privind Autorizarea Lucrarilor de Constructii si Legea 10/1995 privind Calitatea in Constructii.

Astfel ca, in conformitate cu cele de mai sus, demolarea cladirii nu se poate face decat daca s-a obtinut o autorizatie de demolare in conditiile legii si cu toate avizele necesare. Nu poate decide primarul ca de maine sa se inceapa demolarea, caci nu are competente tehnice in acest sens. Opinia publica este de cele mai multe ori manipulata intr-un sens sau intr-altul, in functie de interese.

Dincolo de caracterul juridic al procesului de demolare exista si unul tehnic: demolarea nu se poate face in orice conditii, de catre oricine si oricum.

Demolarea se face in sistemul calitatii, fapt care implica o expertiza tehnica, un proiect tehnic, o executie controlata a procesului de demolare si o folosire rationala a materialelor care rezulta din demolare.

Citeste mai multe pe acest subiect:

Firea vrea sa faca sondaj sa afle daca bucurestenii vor sa demoleze Cathedral Plaza, desi o instanta a decis deja astaFirea cere schimbarea purtatorului de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, dupa ce a sugerat ca e "toapa" cu tupeuCathedral Plaza: Cum a ajuns Primaria Capitalei sa nu aplice o decizie a instantei nici dupa 5 ani si de ce sondajul anuntat de Firea n-are niciun sens InterviuFirea e acuzata ca minte ca sa amane demolarea Cathedral Plaza. Arhiepiscopia ii cere sa spuna daca managerul ii e sau nu nasa

Cat va costa demolarea?

Demolarea acestei cladiri nu va putea scadea in nici un caz sub valoarea de 15.000.000 de euro, dar inclin sa cred, in conditiile respectarii legislatiei, ca ea va sfarsi la o valoare aproape dubla.

Sa nu uitam ca vorbim de o zona protejata, unde exista taxe de acces, unde nu poti intra cu masina cand vrei si cum vrei, unde traficul greu poate afecta constructiile de pe traseul ales. Materialele rez ...citeste mai departe despre "Cathedral Plaza: Autorizatia pentru demolare este obligatorie. Cat va dura si cat costa" pe Ziare.com

#cathedral plaza demolare, #Gabriela Firea Cathedral Plaza , #Stiri Administratie