Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Catedrala Neamului, facuta sa reziste 500 de ani, la cutremure devastatoare: Cand se tin primele slujbe aici

Catedrala Neamului, facuta sa reziste 500 de ani, la cutremure devastatoare: Cand se tin primele slujbe aici
Catedrala Mantuirii Neamului este realizata in proportie de 60%, urmand ca in iunie 2017 edificiul sa fie finalizat la rosu, fapt ce va permite oficierea de slujbe in noul lacas de cult.

"Noi speram ca in 2017 starea ei va permite sa fie consacrata cultului. (...) Ea ar trebui sa fie inchisa, cu ferestre si usi, sa fie acoperita, sa aiba si catapeteasma pictata. (...) Aceasta va permite ca in Catedrala sa se oficieze slujbe", a declarat joi preotul Nicolae Crangasu, consilier patriarhal coordonator la Sectorul monumente si constructii bisericesti al Patriarhiei Romane, cu ocazia unei vizite de documentare pe santierul Catedralei Mantuirii Neamului.

BOR cere din nou bani pentru Catedrala Neamului

El a precizat ca, pana in prezent, pentru ridicare Catedralei s-au cheltuit circa 46 de milioane de euro, pentru finalizarea lucrarilor fiind necesare inca 40 - 45 milioane de euro.

Inginerul Vasile Cracaoanu, consilier patriarhal la Sectorul monumente si constructii bisericesti al ...citeste mai departe despre "Catedrala Neamului, facuta sa reziste 500 de ani, la cutremure devastatoare: Cand se tin primele slujbe aici" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 613 ori