Catedrala Neamului a inghitit pana acum 79 de milioane de euro. Care va fi costul final si cat mai e de lucru

Miercuri, 27 Septembrie 2017, ora 08:47
1122 citiri
Catedrala Neamului a inghitit pana acum 79 de milioane de euro. Care va fi costul final si cat mai e de lucru
Foto: Site oficial Catedrala Neamului

Catedrala Neamului reprezinta una dintre cele mai controversate constructii din tara noastra, nu putini fiind cei care critica autoritatile locale pentru donatiile oferite din banii contribuabililor pentru ridicarea acestui lacas.

Dupa ani de zile, Catedrala Neamului se apropie de ultimele faze. Ziare.com a discutat cu purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, Vasile Banescu, pentru a afla cati bani s-au cheltuit pana acum pentru aceasta constructie, dar si in ce etapa se afla.

"Pana acum s-au cheltuit 79 de milioane de euro cu TVA inclus, e important de spus ca din suma finala TVA-ul este de peste 16 milioane de euro, care se intorc la stat. Costul final va fi de aproximativ 90 de milioane de euro", ne-a explicat Vasile Banescu.

In acest moment, constructia este gata in proportie de 80%.

Vezi si Catedrala Mantuirii Neamului are in subsol spatiu pentru doua biserici

"S-a ajuns la nivelul de la baza viitoarelor turle. E o lucrare foarte avansata. Urmeaza sa se concentreze lucrarile pe construirea turlelor. Era la cota de peste 45 de metri, cred ca s-a ajuns la cota 50 de metri", a precizat purtatorul de cuvant al BOR.

Referitor la finantarile primite de catedrala care va fi sfintita pe 30 noiembrie 2018, Vasile Banescu a precizat ca doar 30% dintre ele sunt private, iar restul banilor sunt de la Patriarhie, Primaria Generala, primariile de sector si de la secretariatul de stat pentru culte din partea Guvernului.

Acesta a adaugat ca au fost donatii facute si de autoritatile din tara, dar putine.

De curand, Primaria Capitalei a decis sa mai dea inca un milion de euro pentru acest proiect, dupa ce anul trecut, in august, Consiliul Capitalei a decis alocarea a 15 milioane de lei. ...citeste mai departe despre "Catedrala Neamului a inghitit pana acum 79 de milioane de euro. Care va fi costul final si cat mai e de lucru" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#stadiu constructie Catedrala Neamului, #donatii Catedrala Neamului, #Catedrala Neamului constructie , #Stiri Administratie