Reparația drumurilor din România a înghițit deja peste 60% din fondurile alocate în 2021. "Asta în condițiile unui prim semestru extrem de ploios"

Joi, 15 Iulie 2021, ora 12:17
990 citiri
Reparația drumurilor din România a înghițit deja peste 60% din fondurile alocate în 2021. "Asta în condițiile unui prim semestru extrem de ploios"
Cătălin Drulă spune că mai bine de 520 de km de drumuri au fost deja asfaltaţi FOTO Facebook/ Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat joi, 15 iulie, că absorbția fondurilor alocate întreţinerii infrastructurii rutiere în primele şase luni ale anului au fost de peste 100%. Ministrul spune că s-a depăşit plafonul și au fost folosiți 60% din banii alocați pentru 2021.

”Peste 100% absorbţie din fondurile de întreţinere a infrastructurii rutiere, pentru primele 6 luni din 2021. Compania de drumuri a folosit 60% din totalul fondurilor alocate pe anul 2021 pentru întreţinerea infrastructurii rutiere, doar în primele 6 luni ale anului. Astfel, din cele 617 milioane alocate de la bugetul de stat, CNAIR a utilizat din ianuarie până în iunie, inclusiv, 373 de milioane, în condiţiile unui prim semestru din 2021 extrem de ploios, care a temperat ritmul asfaltărilor”, a scris, joi, pe Facebook, Cătălin Drulă.

Ministrul a precizat continarea reparaţiilor şi că va cere suplimentarea fondurilor.

”Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri vor şi pot să facă mai mult. O parte importantă din lucrările de întreţinere o constituie covoarele asfaltice. Aşadar, CNAIR a folosit 178 de milioane de lei în acest scop, adică 107% din fondurile alocate în prima jumătate a lui 2021 pentru această categorie. Mai bine de 520 de km de drumuri au fost deja asfaltaţi, din totalul de peste o mie prevăzuţi pentru anul acesta. Întreţinerea infrastructurii rutiere este la fel de importantă precum construirea de noi drumuri şi autostrăzi. Dacă nu păstrăm în stare bună ce avem, va trebui să plătim asta cu vârf şi îndesat pe viitor. Pe scurt, ideea e simplă: întreţinem acum ca să nu reabilităm la anul”, a mai scris Drulă.

Acesta a precizat că, deşi există în 2021 cu 10% mai mulţi bani faţă de anul trecut pentru întreţinerea drumurilor, necesarul pentru repararea celor peste 9.000 de km cu durata de viaţă depăşită ar fi de 12 miliarde de lei.

”De aceea, mă voi lupta în continuare să obţin alocări cât mai mari pentru lucrările de întreţinere a infrastructurii rutiere”, a mai anunţat ministrul.

...citeste mai departe despre "Reparația drumurilor din România a înghițit deja peste 60% din fondurile alocate în 2021. "Asta în condițiile unui prim semestru extrem de ploios"" pe Ziare.com

#autostrazi, #drumuri, #transport , #Stiri Administratie