Cat de batrani suntem. Topul judetelor in functie de varsta medie

Sambata, 26 Mai 2018, ora 17:40
1601 citiri
Cat de batrani suntem. Topul judetelor in functie de varsta medie
Foto: Arhiva Ziare.com

Populatia tarii noastre imbatraneste de la an la an, varsta medie ajungand anul trecut la 41,7 ani, conform datelor oferite de Institutul National de Statistica. Ca o comparatie, in 2008 varsta medie era de 38,7 ani.

Cei mai tineri romani se afla in judetele Ilfov, Suceava si Iasi, unde varsta medie este de 40 de ani, conform Ziarul Financiar.

La polul opus se afla judetele Caras-Severin, Hunedoara, Valcea, Mehedinti, Valcea, Olt, Teleorman, Prahova, Buzau si Braila. Aici, unde varsta medie este de 43 de ani.

"Imbatranirea demografica este un fenomen care caracterizeaza intreaga perioada postdecembrista, dar acest fenomen are disparitati, sunt diferente notabile la nivel de judete. (...) Ilfov are inca o populatie destul de tanara, de exemplu, pe cand judetul Teleorman are de doua ori mai multi varstnici de 65 de ani si peste decat tineri", a spus Silvia Pisica, directorul general al Directiei Generale de Statistica Sociala din cadrul Institutului National de Statistica.

Romania ocupa locul 12 in topul statelor UE cu cele mai scazute varste medii. Varsta medie a populatiei in Germania si Italia este 45,9 ani, iar la polul opus se afla Irlanda (cu o varsta medie a populatiei de 36,9 ani), Cipru (37,4 ani) si Luxemburg (39,4 ani).

Citeste si Suntem tot mai putini, de la an la an. Migratia a incetinit, insa perspectivele cresterii naturale sunt sumbre ...citeste mai departe despre "Cat de batrani suntem. Topul judetelor in functie de varsta medie" pe Ziare.com

#romani varsta medie, #varsta romani top judete , #Stiri Administratie