Case demolate cu mascații la marginea Bucureștiului: ”90% nu au acte. Cu legea nu te joci”

Miercuri, 18 Ianuarie 2023, ora 09:33
1390 citiri
Case demolate cu mascații la marginea Bucureștiului: ”90% nu au acte. Cu legea nu te joci”
Case dărâmate la marginea Bucureștiului pentru construirea unui pasaj suprateran FOTO Pixabay

Mascații și reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au mers în comuna Jilava, situată la marginea Bucureștiului, pentru a începe demolările caselor unde se va construi un nou pasaj suprateran care va trece peste viitoarea Autostradă A0.

Oamenii care locuiau acolo au protestat, însă autoritățile susțin că circa 90% dintre ei nu au acte pe terenuri sau case.

”Să ne dea niște detalii și nouă, că suntem oameni. Cu copiii mici să stai acum să muți tot de aici? După ce îți termini casa să te trezești că ți-o dărâmă...”, a declarat un locuitor la fața locului pentru Observator.

Deși se așteaptă la despăgubiri, lipsa actelor face imposibil acest lucru. Este vorba de circa 30 de kilometri și nouă case care vor fi demolate.

”Marea majoritate a proprietarilor de aici sunt fără acte. În jur de 80%... chiar 90 nu au documente care să ateste proprietatea atât a terenurilor, cât și a construcțiilor. Nu au de ce să se opună, pentru că asta este legea. În general, cu legea nu te joci”, a declarat Lucian Gonț, executor judecătoresc.

Constructorul estimează că pasajul suprateran ar urma să fie finalizat în acest an. ...citeste mai departe despre "Case demolate cu mascații la marginea Bucureștiului: ”90% nu au acte. Cu legea nu te joci”" pe Ziare.com

#case demolate, #Jilava, #mascati, #acte proprietate , #Stiri Administratie