Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cartel ALFA sustine organizarea unei greve generale: Cerem imperativ Guvernului sa faca un pas inapoi

Cartel ALFA sustine organizarea unei greve generale: Cerem imperativ Guvernului sa faca un pas inapoi
Cartel ALFA saluta decizia sindicatului CNSLR - Fratia care se pregateste de greva generala din cauza masurilor fiscale de transfer al taxelor sociale de la angajator la angajat.

Confederatia sustine ca o "greva generala este sanctiunea fireasca ce trebuie aplicata politicienilor aflati la guvernare care impun si insista cu o agenda de masuri fiscale in contradictie cu angajamentele pe care si le-au asumat fata de lucratori, respinse deopotriva de reprezentantii lucratorilor si ai angajatorilor".

Reprezentantii sindicatului sustin ca din calculele lor salariatii sunt principalele victime ale manipularii politice numite "transferal contributiilor".

"Marii perdanti sunt atat salariatii din mediul economic, care risca sa le fie diminuate veniturile nete printr-o aplicare discretionara a masurii de catre angajatori, cat si salariatii bugetari, care au avut ocazia sa inteleaga ca marea crestere salariala, prin schimbarea definitiei salariului, este doar o mare scamatorie politicianista", spun reprezentantii Cartel Alfa.

Potrivit acestora, cateva dintre consecintele grave ale acestor masuri vor fi: scaderea salariilor, in principal in mediul privat, prin aplicarea discretionara de catre angajator a acestui transfer, plasarea in intregime a responsabilitati intretinerii sistemelor publice de protectie sociala pe umerii angajatilor; o marire ulterioara de contributii va fi suportata doar de angajati, distrugerea unui model social european echilibrat, construit in zeci si zeci de ani de dialog social, negocieri colective si lupta sustinuta pentru drepturi sociale, bulversarea unui intreg sistem economic, fara un beneficiu real, si o presiune extraordinara pe un sistem administrativ care nu are capacitatea de a face fata, haos legislativ, prin necesitatea modificarii unei intregi legislatii secundare care sa corespunda cu noul model fiscal, deteriorarea si reducerea numarului serviciilor publice de sanatate prin efectul nealocarii de la bugetul statului a sumelor corespunzatoare scutirilor de contributii pentru anumite categorii.

"Cerem imperativ Guvernului sa faca un pas inapoi cat inca mai este posibil, sa renunte la transferul contributiilor si sa nu se proiecteze un buget de stat pentru anul viitor bazat pe aceasta actiune. Solutia nu o reprezinta distrugerea unui intreg model social, functional in toate tarile europene si in toate tarile civilizate ale lumii care au un sistem de securitate. Nu este necesar sa modificam o intreaga realitate social ...citeste mai departe despre "Cartel ALFA sustine organizarea unei greve generale: Cerem imperativ Guvernului sa faca un pas inapoi" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 799 ori