Care era urgenta PSD. Minciuna demontata a gratierii

Miercuri, 26 Aprilie 2017, ora 06:31
2736 citiri
Care era urgenta PSD. Minciuna demontata a gratierii

Va mai amintiti, nu-i asa?, cum suna in iarna justificarea oficiala pentru graba nebuna cu care trebuia decisa gratierea, aceea care scotea din puscarii si criminali, si violatori, si talhari numai sa vada din nou cerul albastru deasupra capului infractori alde Dan Voiculescu.

Urgenta era justificata de apropierea teribilei decizii pilot a CEDO care urma sa ne amendeze cu zeci de milioane de euro, adica un fel de sfarsit al lumii.

La cum arata decizia pilot, cred ca singura urgenta reala era sa nu ajungem cumva cu gratierea inca neadoptata tocmai la aceasta decizie, ca la un moment al adevarului. Pentru ca ea avea, dupa cum vedem acum, sa naruiasca intreaga minciuna, fundamentul asa-zisei urgente.

Ce vedem? Ca nu ne cere nimeni nicio masura anume, cu atat mai putin o gratiere, ca nu e nicio amenda. Nici nu putea fi, nici de 80 de milioane, nici de un euro, pentru ca, ce sa vezi?, Curtea de la Strasbourg nu aplica amenzi, ci doar acorda despagubiri.

Si in cazul Italiei a fost vorba despre despagubiri, nu despre amenda, mai mult, despagubiri stabilite de chiar statul italian ca ultima varianta de compensare si tinand cont de realitatea economica din acea tara, diferita de aceea din Romania.

Nu e niciun ultimatum, ci mai degraba un respiro, avand in vedere ca, in termenul pana la elaborarea planului, CEDO suspenda cauzele privind conditiile de detentie din Romania.

Singurul lucru care ni se cere pentru urmatoarele 9 luni (3 pana cand decizia devine definitiva si apoi inca 6) este sa fim in stare ce nu reusim de ani de zile, adica sa elaboram un plan coerent cu termene concrete pentru problema inchisorilor.

Deci, ca sa fim bine intelesi, nu ne cere nimeni sa rezolvam problema inchisorilor in urmatoarele luni, ci sa stabilim cum o vom rezolva in termenul pe care tot noi il vom fixa. De asta trebuia gratiere zor-nevoie?

Iata ce inseamna, concret, decizia CEDO privind inchisorile pentru Romania

Cu toate ca minciuna a iesit la suprafata precum uleiul pe apa, vad ca majoritatea parlamentara careia i s-a adaugat, dupa naufragiul din istorie, si Traian Basescu, o tine darza pe lauta cu gratierea, iar proiectul inainteaza cu tot felul de amendamente scandaloase, cu dedicatie transparenta, cum este cel referitor la iertarea totala a infractorilor peste 60 de ani.

Nu stiu cat de naiv trebuie sa fii ca sa nu vezi macar acum ca initiativa aceasta nu are nicio legatura cu CEDO si drepturile omului, ci doar cu anumite cazuri punctuale de mare i ...citeste mai departe despre "Care era urgenta PSD. Minciuna demontata a gratierii" pe Ziare.com

#decizie CEDO pilot inchisori , #Stiri Administratie