Care e in prezent statutul Casei Regale: Privilegiile de care se bucura deja regele si familia sa

Sambata, 09 Iulie 2016, ora 18:13
1005 citiri
Care e in prezent statutul Casei Regale: Privilegiile de care se bucura deja regele si familia sa
Foto: Facebook/ Casa Regala a Romaniei

Desi este conectata la viata sociala, politica si culturala a Romaniei, Casa Regala este astazi o institutie mai degraba simbolica, informala, avand putine privilegii din partea statului roman. Acest lucru ar urma sa se schimbe radical, insa, odata cu legea initiata de Guvern ce ii va conferi un statut clar si beneficii financiare substantiale.

In prezent, membrii Familiei Regale sunt implicati in societatea romaneasca prin diferite activitati, insa fara o reglementare clara a statutului, desi Casa Regala este recunoscuta ca fiind o institutie de prestigiu.

Seful Casei Regale si membrii acesteia pot locui atat in imobilele detinute, printre care cele trei castele de la Sinaia si cel de la Savarsin, precum si in Palatul Elisabeta si alte resedinte puse la dispozitie de statul roman, potrivit legii.

In prezent, Palatul Elisabeta din Bucuresti este resedinta oficiala a familiei, oferit ca resedinta permanenta regelui Mihai in calitate de fost sef de stat, si ar urma sa fie primit ...citeste mai departe despre "Care e in prezent statutul Casei Regale: Privilegiile de care se bucura deja regele si familia sa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#statut Casa Regala a Romaniei, #privilegii Casa Regala, #Familia Regala statut, #statul roman Casa Regala , #Stiri Administratie