Cand vor fi terminate doua tronsoane importante din autostrada Sibiu-Pitesti, potrivit documentatiei oficiale

Sambata, 08 Iulie 2017, ora 16:28
1060 citiri
Cand vor fi terminate doua tronsoane importante din autostrada Sibiu-Pitesti, potrivit documentatiei oficiale
Foto: Arhiva CNAIR

Doua loturi din autostrada Sibiu-Pitesti vor fi gata in 2022, potrivit documentatiei trimise catre Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Anuntul a fost facut sambata de catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), intr-un comunicat de presa.

Contractele pentru cele doua sectiuni au o valoare totala de aproximativ 560 de milioane de euro fara TVA.

- Pentru Sectiunea 1, cu o valoare de aproximativ 165 de milioane de euro fara TVA, proiectarea va dura 12 luni, iar executia lucrarilor 36 de luni.- Pentru Sectiunea 5, valoarea este de aproximativ 395 de milioane de euro fara TVA, durata proiectarii este de 12 luni, iar perioada de executie este de 48 de luni.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor pentru ambele sectiuni este de aproximativ 3 luni, mai arata CNAIR.

Reamintim ca lotul 1 aferent Sectiunii 1 va fi cuprins intre km 0+000 si km 13+170, iar traseul autostrazii va incepe in zona localitatii Selimbar, la intersectia cu centura Sibiu.

Aliniamentul va continua la vest de DN7, in paralel cu acesta, fiind amplasat intr-o zona colinara pana la km 6, in zona localitatii Vestem.

In continuare, traseul autostrazii va traversa la vest de Talmaciu, drumul judetean DJ 105G, Avrig - Marsa - Talmaciu - Sadu, pana in zona Boita unde este prevazut un nod rutier ce asigura conectivitatea temporara a autostrazii Sibiu-Pitesti cu DN7.

Sectiunea 5, va fi cuprinsa intre km 92+600 si km 122+950, traseul autostrazii va incepe in zona localitatii Curtea de Arges si va continua paralel cu raul Arges pana la actuala centura a Municipiului Pitesti. Traseul acestei sectiuni este amplasat in judetul Arges si are o lungime de 30,35 km.

Autostrada Sibiu - Pitesti este o parte importanta a coridorului 4 Pan-European care traverseaza Romania de la Vest la Est.

C.P. ...citeste mai departe despre "Cand vor fi terminate doua tronsoane importante din autostrada Sibiu-Pitesti, potrivit documentatiei oficiale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Visul românilor de a ajunge în Grecia pe o infrastructură de mare viteză. Expert: „Nu vă faceți speranțe că va fi mâine gata”
Visul românilor de a ajunge în Grecia pe o infrastructură de mare viteză. Expert: „Nu vă faceți speranțe că va fi mâine gata”
Ministrul grec al Transporturilor, Christos Staikouras, a punctat joi, 11 aprilie, importanța conexiunii dintre statul elen și România, prin extinderea unui proiect de infrastructură...
#termen autostrada Sibiu Pitesti, #autostrada Sibiu Pitesti , #Stiri Administratie